General Motors a raportat un nou trimestru cu pierderi financiare, dupa caderea aliante cu grupul Renault-Nissan. Constructorul auto da totusi semne de revenire, pierderea din Q3 fiind de aproximativ 10 ori mai mica comparativ cu cea din perioada similara a anului 2005
General Motors (GM), cel mai amre producator de automobile la nivel mondial, a raportat o perdere financiara de 115 milioane de dolari in trimestrul al treilea, scrie Bloomberg.. Rezultatele sunt considerate de analisti ca fiind bune comparativ cu pierderea de 1,66 miliarde de dolari in perioada similara din 2005.

Constructorul american a raportat de asemenea venituri record, de 48,8 miliarde de dolari, in crestere cu 3,5 procente. Divizia din SUA a inregistrat cele mai mari pierderi, 374 milioane dolari comparativ cu 2,2 miliarde de dolari anul trecut, pierderile la nivel international fiind de 62 milioane dolari, insignifiante comparativ cu 2,5 miliarde de dolari inregistrate in perioada similara din 2005.

Rezultatele trimestriale reafirma pozitia lui Rick Wagoner, CEO-ul GM, care si-a propus sa reduca costurile in acest an cu peste noua miliarde de dolari. Cel mai important actionar singular al GM, Kirk Kerkorian, a aratat in mod direct prin afirmatii sau indirect prin sustinerea aliantei cu Renault-Nissan ca nu este de acord cu stilul de conducere a lui Wagoner, insa rezultatele trimestriale din acest an intaresc pozitia CEO-ului General Motors.

Cu toate acestea, oficialii GM nu s-au aratat multumiti de aceste rezultate. Rezultatele din acest trimestru reprezinta doar o baza de constructie a viitorului, a afirmat directorul financiar al GM, Fritz Henderson. Acesta a adaugat ca GM duce lipsa banilor lichizi, care nu curg in conturile companiei in flux constant si satisfacator.

GM asteapta inca finalizarea tranzactiei in urma careia a vandut General Motors Acceptance Corp. pentru proximativ 14 miliarde de dolari, suma urmand sa fie achitata in urmatorii trei ani. GMAC a platit GM dividente de 500 milioane de dolari in trimestrul trei.

Cotatiile GM au scazut marti la Bursa de la New York cu 75 de centi pana la 35,44 dolari pe actiune pe fondul ingrijorarilor analistilor privind cheltuielile prea mari ale GM in trimestrul trei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri