"Prin aceasta preluare ne asiguram pe termen lung know-how-ul celor 75 de ingineri care lucreaza pentru noi si le oferim perspective excelente ca parte a concernului ZF”, a declarat Manfred Meyer, directorul departamentului Inginerie, Business Unit Sisteme de franare.

ZF si-a consolidat pozitia de furnizor de sisteme nu doar in domeniile software si IT, ci si punctual in domeniul mecanic. „In felul acesta ne putem extinde si mai mult competentele in domeniul sistemelor mecanice inteligente”, mai spune Meyer.

ZF si patronii societatii BeeSpeed au semnat acordul de investitii si de cooperare in aceste zile, in Timisoara. Acesta prevede desprinderea diviziei auto din BeeSpeed pana la inceputul anului 2018 si integrarea juridica in ZF la data de 1 ianuarie 2019. Partile au agreat sa pastreze confidentialitatea asupra pretului de achizitie.

Directorul diviziei auto si asociatul BeeSpeed, Ing. Dr. Scridon Sever, se va afla si in viitor in fruntea echipei de ingineri. Prestatorul de servicii de inginerie BeeSpeed a fost infiintat in anul 1994. Un pilon secundar, pe langa divizia auto, este domeniul tratarii apei. BeeSpeed va conduce in continuare independent activitatea acestei divizii.