Importatorul Porsche Romania estimeaza vanzari cu 10% mai mari anul viitor, comparativ cu acest an cand vrea sa vanda 40.000 de masini, cu 22% peste unitatile anului trecut, a spus pentru NewsIn, Dana Cortina, director general la Porsche Romania.

"Anul acesta ne-am fixat o stacheta inalta si vrem sa vindem 40.000 de unitati. (...) Pentru la anul ramanem optimisti si asteptam un plus de 10% pe fondul cresterii economice anuntate. Speram ca patura mijlocie o va duce si mai bine si ne asteptam ca acest lucru sa se vada si in vanzari, mai ales la marca Skoda", a spus Dana Cortina.

Skoda e cea mai vanduta marca dintre cele cinci comercializate de Porsche Romania. Pentru brandul ceh, oficialii Porsche au ridicat tinta de vanzari cu 20% pe parcursul acestui an, de la 16.2000 unitati, la 20.000.

Drept consecinta a trendului pozitiv al pietei, la anul, Porsche va continua sa-si extinda reteaua de dealeri. Importatorul marcilor Audi, Skoda, Volkswagen, Seat si Porsche are in prezent patru dealeri proprii (toti in Bucuresti, cel mai recent deschis joi langa Chiajna) si aproape 80 de dealeri independenti in tara.

"Continuam extinderea dealer-ilor proprii si vom deschide un showroom Audi la Timisoara, momentan am inchiriat un spatiu, insa la vara vom finaliza acolo si o investitie proprie. (...) in plus, ne orientam cu dealeri proprii catre alte cateva orase importatnte, cum ar fi Constanta, Cluj, Iasi sau Brasov", a spus directorul general Porsche Romania.

Ea a adaugat ca per total, reteaua Porsche se va extinde cu 20% anul viitor, de la 80 de reprezentante in prezent, la aproape 100 peste un an. "Clientii devin tot mai pretentiosi, ei isi dau seama ca daca platesc pentru un serviciu, au dreptul sa pretinda calitate, si acesta e un lucru care ne determina si pe noi sa oferim servicii tot mai bune", a mai spus Dana Cortina.

Ea a subliniat ca in Romania, pentru Porsche vanzarea e mai rentabila decat service-ul, exact invers decat in Occident, unde ora de manopera in service costa 80 - 100 de euro, in timp ce la Porsche Romania este 25 de euro - unul dintre cele mai mari preturi de pe piata.

Grupul Porsche a fost anul trecut liderul importatorilor romani de automobile, cu 26% din piata masinilor noi, urmat de Renault-Nissan cu 22% si tiriac Auto cu 14% din piata.