Ford a anuntat reducerea cu pana la 12% a productiei pentru primul semestru al 2007

Grupul american Ford Motor Co. estimeaza ca productia proprie de automobile pentru primul semestru al 2007 se va reduce pana la 12%, urmand apoi sa se majoreze in cel de-al doilea semestru al 2007.

"Intr-un interviu acordat saptamana trecuta pentru Automotive News, directorul financiar al Ford, Don Leclair, a dezvaluit planurile privind reducerea productiei pentru prima jumatate a anului 2007 intre 8 si 12%", informeaza NewsIn citand presa internationala. Leclair a estimat insa ca pentru cel de-al doilea semestru al 2007 productia va creste intre 5 si 10% comparativ cu nivelele cele mai scazute inregistrate in anul curent.

"Comparatiile sunt usor de facut", a declarat Leclair, "dar cel mai important lucru este ca avem o serie de produse noi care vor atinge potentialul maxim in cel de-al treilea si al patrulea trimestru al anului urmator". Oficiali ai grupului Ford nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii suplimentare.Grupul american producator de automobile a anuntat in cursul saptamanii trecute pierderi de 5,8 miliarde de dolari pentru cel de-al treilea trimestru al 2006 - ceea ce a reprezentat cea mai slaba performanta trimestriala inregistrata in ultimii 14 ani.

Alan Mulally, directorul executiv al Ford, a declarat ca rezultatele financiare ale grupului pentru urmatoarele trei trimestre vor fi sub nivelele inregistrate in aceleasi perioade in urma cu un an. In primele sase luni ale anului 2007, rezultatele financiare ale companiei vor avea de suferit deoarece in ciuda implementarii planului de redresare economica ce presupune reduceri ale costurilor de productie, reducerea productie va avea o influenta decisiva, doar in al doilea semestru al 2007 urmand a fi observate rezultatele pozitive, a precizat revista automobilistica.

In mare, reducerea productiei pentru prima jumatate a anului 2007 o reprezinta sistarea productiei modelului Ford Taurus, ce a avut loc in cursul saptamanii trecute. Automotive News a precizat ca grupul Ford a anuntat ca a construit aproximativ 110 mii de modele Taurus in prima jumatate a anului 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri