Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis pe platforma SEAP, a licitatiilor publice, contractele pentru cele doua capete ale autostrazii Pitesti-Sibiu, considerate de specialisti cele mai usor de realizat, deoarece sunt singurele care nu traverseaza muntii, valoarea celor doua contracte fiind estimata la 560, fara TVA, sau circa 666 milioane euro, cu TVA.

Autostrada Pitesti-Sibiu, parte din Autostrada Bucuresti-Nadlac (A1) ar permite traficul neintrerupt pe autostrada intre Capitala si frontiera cu Ungaria, scrie News.ro.

Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece muntii, facand legatura intre Muntenia si Transilvania, peste Muntii Carpati. Autostrada a suferit mai multe amanari in ultimii ani din cauza efectuarii mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu.

In martie, CNAIR a anuntat ca a primit documentatia tehnica aferenta studiilor de fezabilitate pentru sectiunile 1 si 5 pentru a le evalua conformitatea cu normele in vigoare. Ulterior, in 26 iunie, compania de stat a finalizat documentatia pentru cele doua tronsoane, care ar trebui finalizate in patru, respectiv cinci ani.

”Pentru Sectiunea 1 cu o valoare de aproximativ 165 milioane Euro fara TVA, proiectarea va dura 12 luni iar executia lucrarilor 36 de luni. Pentru Sectiunea 5 valoarea este de aproximativ 395 milioane Euro fara TVA, durata proiectarii este de 12 luni iar perioada de executie este de 48 de luni”, se arata in comunicat. Ofertele trebui depuse in trei luni.

Lotul 1 aferent sectiunii 1, Sibiu-Boita, are o lungime de 13,2 kilometri, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiului. Sectiunea 5 este cuprinsa intre Curtea de Arges - Pitesti si are o lungime de 30,35 km. Traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Curtea de Arges si va continua traseul paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Pitestiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri