Inmatricularile de masini second-hand pe plan intern (reinmatriculari) au urcat cel mai mult dintre cele trei categorii analizate, cu 130% la 243.000 unitati, in doua luni depasindu-se 50.000 de unitati, spre deosebire de anii anteriori, cand pragul de 20.000 de unitati / luna era atins foarte rar. In plus, media lunara in perioada februarie – iunie 2017 a trecut de 45.000 de unitati, acest lucru datorandu-se tranzactiilor realizate in ultimii ani.

"Piata inmatricularilor a fost puternic influentata de eliminarea taxei auto. Majoritatea masinilor rulate din import oferita spre vanzare a fost inmatriculata voluntar de catre vanzatori, atat din stocuri cat si din importurile recente, din cauza impredictibilitatii legislatiei fiscale. Din datele inregistrate de Autovit.ro, estimam ca peste 15% din totalul de autoturisme rulate de import si inmatriculate in acest an raman oferite spre vanzare, nefiind inca tranzactionat”, a declarat Cristian Cojocaru, sales manager Autovit.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont