Cancelarul german Angela Merkel a anuntat luni ca va dubla, la 1 miliard de euro, un fond destinat ecologizarii infrastructurii de transport urban, in incercarea de a evita interzicerea vehiculelor diesel in unele orase, transmite Reuters.

Inaintea alegerilor generale care vor avea loc in aceasta luna, Merkel a fost criticata din cauza legaturilor apropiate cu industria auto germana si pentru ca nu a reusit sa reduca poluarea produsa de vehicule, dupa ce Volkswagen a recunoscut ca a trisat la testele de poluare din Statele Unite, scrie News.ro.

Anuntul facut luni este urmarea unui summit de luna trecuta la care politicienii si liderii industriei auto au convenit sa actualizeze softurile a 5,3 milioane de automobile diesel, pentru reducerea emisiilor, si infiintarea unui fond de 500 de milioane de euro pentru a ajuta primariile sa limiteze poluarea.

Merkel a spus intr-o conferinta de presa ca fondul va fi dublat la 1 miliard de euro. Ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a afirmat ca industria auto ar trebui sa contribuie mai mult la acest fond, decat cele 250 de milioane de euro promise luna trecuta.

Citeste si:
Germania vrea sa ajute sectorul auto care se confrunta cu probleme
Germania intentioneaza sa...

Sursa foto: S-F / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile
Setari Cookie-uri