Citeste si

Vanzarile de autovehicule noi in Romania au totalizat 214.224 de unitati in primele noua luni ale anului, in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform ultimelor statistici ale Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). Ponderea autoturismelor a fost de 86% din numarul total de vehicule vandute. In primele noua luni s-au vandut 185.978 de masini, cu 18,2% peste nivelul inregistrat in intervalul ianuarie-septembrie 2005.

Producatorii straini si-au majorat vanzarile din tara noastra, tintele pentru perioada urmatoare fiind si mai bune. Spre exemplu, General Motors si-a majorat vanzarile din Romania in 2006 cu peste 75%, majorand tintele initiale de vanzari pentru mai multe modele, informeaza NewsIn. Vanzarile Daewoo Craiova au crescut cu 10,1% in primele zece luni ale anului in ciuda declinului din a doua parte a anului, in timp ce Honda estimeaza ca in 2010 vanzarile din Romania vor fi de opt ori mai mari.

Vanzarile GM in Romania, peste 180 de milioane de euro

General Motors Romania (GM), importatorul marcilor Opel si Chevrolet, a vandut 14.608 vehicule in primele zece luni ale acestui an, cu 77% peste nivelul din perioada similara a lui 2005, potrivit.datelor comunicate de companie.

Gigantii industriei auto se intrec in vanzari autohtone "Continuam extinderea dealer-ilor proprii si vom deschide un showroom Audi la Timisoara, momentan am inchiriat un spatiu, insa la vara vom finaliza acolo si o investitie proprie. (...) in plus, ne orientam cu dealeri proprii catre alte cateva orase importatnte, cum ar fi Constanta, Cluj, Iasi sau Brasov", a spus directorul general Porsche Romania. Ea a adaugat ca per total, reteaua Porsche se va extinde cu 20% anul viitor, de la 80 de reprezentante in prezent, la aproape 100 peste un an.