Renovatio, producator de energie regenerabila, va introduce incepand de anul viitor un sistem de tarifare in reteaua sa de statii de incarcare pentru masini electrice din Romania.

"Incepand cu anul viitor vom introduce un sistem de tarifare pentru reteaua pe care am creat-o. Suntem in faza de a upgrada sistemul software la platforma Telekom Croatia. Odata ce acest sistem va fi operational, vom trece la implementarea unui sistem de tarifare. Speram in primul trimestru din 2018", a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio, la conferinta Electric Cars - The Future Now.

Taxarea va fi facuta pe timpul petrecut la statia de incarcare in functie de tipul statiei si puterea pe care o poate lua masina.

Potrivit specialistilor, pentru a parcurge 100 de km cu o masina electrica costul este de 5 lei, de aproape opt ori mai mic decat in cazul unei masini cu alimentare pe benzina.

"O masina este stationara mai mult de 80% din durata ei de viata, deci putem folosi aceasta perioada de timp pentru a incarca masina. Peste noapte, masina se incarca, iar la birou poate fi din nou pusa la incarcat, astfel incat, ori de cate ori ne intoarcem la masina electrica va fi incarcata si nu vom simti niciodata aceasta autonomie limitata a masinii. In Bucuresti, lipsa infrastructurii nu mai este o problema. Statiile din Bucuresti, normale sau rapide, sunt mai mereu libere", a mai spus seful Renovatio.

Renovatio vrea sa monteze 60 de statii rapide in Romania si in Croatia

"Noi am aplicat in primavara acestui an la un program de finantare al Uniunii Europene, impreuna cu Telekom Croatia, si putem spune ca pana in 2020 vom instala mai mult de 60 de statii rapide in Romania si in Croatia. Avem in plan si trei statii ultra rapide. In Bucuresti, vor fi 10 statii noi in trei locatii", a adaugat Alexandru Teodorescu.

Renovatio este in discutii cu reprezentantii CNADNR pentru montarea de statii de incarcare pentru masini electrice la Lehliu si la Fetesti, in apropiere de autostrada A2. Pe autostrazi, statiile rapide ar trebui amplasate la 70 de km.

La finalul anului trecut, Renovatio avea in Romania o retea de 12 statii de incarcare pentru masini electrice. Au fost instalate statii de tip Normal Charge (in cinci pana la opt ore se poate incarca o singura masina) in parcarile magazinelor din Arad, Cluj, Deva, Sibiu, Pitesti, Iasi si Constanta, iar magazinele Kaufland din Timisoara, Ploiesti si cel de pe strada Barbu Vacarescu din Capitala, au instalate statii si Normal si Fast, unde pot ii incarcate doua masini simultan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri