BMW Group extinde in mod sistematic capacitatile de conectare inteligenta ale automobilelor sale prin integrarea Amazon Alexa, asistentul personal cu control vocal de la Amazon, in toate modelele BMW si MINI de la mijlocul anului 2018.

Includerea inovatoare a unui serviciu vocal bazat pe cloud va permite clientilor BMW Group sa acceseze, prin simpla interactiune vocala, o varietate de servicii, functii de divertisment si facilitati de cumparaturi in timp ce se deplaseaza. Zeci de mii de „skill-uri” (asa cum Amzaon numeste aplicatiile pentru Alexa care pot fi accesate de la dispozitivele Echo) vor fi acum disponibile si pentru utilizare in automobil.

Un skill BMW Connected pentru Alexa a fost disponibile din septembrie 2016. Aceasta a permis utilizatorilor BMW Connected din SUA, Germania si Marea Britanie sa-i ceara lui Alexa sa verifice informatiile despre automobil, precum statusul incarcarii sau nivelul combustibilului, ori sa-si controleze automobilul prin Remote Services din confortul domiciliului. De asemenea, Alexa face posibila consultarea programarilor sau a rutelor programate si timpii de plecare cu ajutorul agendei de mobilitate BMW Connected. Disponibilitatea Alexa in automobil face posibila utilizarea functiilor de care se bucura acasa si in timpul deplasarii.

"Prin acest pas de integrare Alexa in modelele noastre de la mijlocul anului 2018, BMW si MINI vor forma o parte mai intrinseca a stilului de viata digital al clientilor nostri", a subliniat Dieter May, vicepresedinte executiv BMW Group pentru Servicii Digitale si Modele de Business. "Controlul vocal a aparut initial in automobilele BMW Group cu multi ani in urma, iar acum imbunatatim functionalitatea acestuia prin adaugarea unui ecosistem digital, care va deschide o gama variata de noi posibilitati pe care clientii le pot avea acces rapid, usor si in siguranta".

Astazi, 8,5 milioane de modele BMW Group din intreaga lume sunt deja conectate. Numarul mare de servicii si functii de infotainment care pot fi controlate prin comenzi vocale in modelele BMW au deschis drumul pentru viitoarele optiuni de conectivitate si noile servicii digitale. Un smartphone nu este necesar pentru a beneficia de Alexa in automobil, deoarece toate modelele BMW si anumite automobile MINI sunt echipate cu o cartela SIM incorporata. Furnizarea accesului online oriunde si oricand permite integrarea perfecta a Alexa.

De exemplu, in timp ce se deplaseaza, clientii pot afla, prin comanda vocala, ce filme ruleaza la cinematograful local, pot asculta playlistul preferat sau pot afla starea vremii la destinatie. De asemenea, Alexa poate afisa continut relevant pentru anumite skill-uri pe ecranul central din automobil.

Conexiunea inteligenta intre automobil si punctele de contact digitale ale utilizatorului se transforma, prin urmare, intr-o noua dimensiune atat la BMW, cat si la MINI. De la mijlocul anului 2018, Amazon Alexa va fi disponibil in toate automobilele BMW si MINI din SUA, Marea Britanie si Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri