Capitala ar putea castiga anul viitor peste 50 milioane euro prin organizarea unei etape din campionatul de automobilism FIA GT,etapa ce se va tine pe circuitul care urmeaza sa fie amenajat in jurul Palatului Parlamentului de catre compania Bucharest Ring, au spus,duminica, reprezentantii companiei.
"Bucurestiul ar putea castiga undeva intre 50 si 80 de milioane euro prin organizarea acestui eveniment deosebit de important pentru competitiile auto si pentru Romania", a declarat, pentru NewsIn, Uwe Strohmeyer, managing director al Bucharest Ring, la evenimentul demonstrativ desfasurat duminica la care au participat 18 masini de curse in valoare totala de peste 5 milioane euro.

El a adaugat ca la cursa din luna mai 2007 sunt asteptati 100.000 de spectatori, din care 20 - 30.000 de peste hotare.

Strohmeyer a precizat ca acesta cursa e un prilej ca Romania sa devina cunoscuta turistilor dar si unor companii din strainatate care, dupa ce vor veni aici, vor decide sa investeasca.

"Tinand cont si de faptul ca Romania va intra in Uniunea Europeana, mai mult ca sigur ca acest eveniment va atrage numerosi spectatori din tarile europene, iar interesul fata de tara va creste semnificativ", a spus Hartmut Beyer, CEO al Bucharest Ring.

Bucharest Ring va investi 12 milioane euro intr-un circuit de 3,2 kilometri in jurul Palatului Parlamentului. Lucrarile de schimbare a asfaltului vor incepe iarna aceasta, in timp ce ultima etapa a pregatirilor va debuta cu patru saptamani inainte de data evenimentului programat sa se desfasoare intre 18 si 20 mai 2007.

Etapa de la Bucuresti va fi a treia din cele zece curse incluse in calendarul FIA GT 2007 si va cuprinde intreceri la trei clase: GT1, GT2 si GT3 plus o cursa din British Formula 3, competitie in care si-au inceput cariera piloti faimosi de Formula 1, cum ar fi Ayrton Senna sau Mikka Hakkinnen.

La cursa de la Bucuresti vor concura masini ale unor marci prestigiose, cum ar fi Lamborghini, Maserati, Aston Martin sau Porsche.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri