Termenele limita de depunere a ofertelor pentru cele 4 loturi ale Drumului Expres Craiova-Pitesti se incheie saptamana viitoare, iar intregul proiect, cu o lungime de aproximativ 121 kilometri, are o valoare estimata de 3,77 miliarde de lei, fara TVA, si va fi finantat din POIM 2014-2020, informeaza Ministerul Transporturilor.

Luni, 23 octombrie, la ora 16:00, se incheie termenul limita de depunere a ofertelor pentru contractele destinate proiectarii si executiei primelor doua tronsoane ale Drumului Expres Craiova - Pitesti iar marti, 24 octombrie, la ora 16:00 se va incheia si termenul limita de depunere a ofertelor pentru contractele destinate proiectarii si executiei ultimelor doua tronsoane ale aceluiasi drum expres, potrivit Agerpres.

Dupa incheierea termenelor limita, CNAIR SA va prezenta lista operatorilor economici care au depus oferte pentru aceste contracte. Primul Tronson al drumului expres Craiova - Pitesti va avea o lungime de 17 km, o valoare estimata de 479,8 milioane de lei, fara TVA, si ar urma sa fie construit intre varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova si limita judetului Dolj. Acest Tronson va traversa teritoriile administrative ale localitatilor Craiova, Ghercesti, Pielesti si Robanesti.

Cel de-al doilea Tronson, format din doua Loturi, va avea o lungime de 39,85 de km, va costa 1,47 miliarde de lei, fara TVA si urmeaza sa fie construit intre limita judetelor Dolj si Olt si limita judetelor Olt si Arges. Acesta va traversa teritoriile localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3, cu o lungime de 31,75 km, va fi construit intre km 57+550 si km 89+300 si va avea o valoare de 904,8 milioane de lei, fara TVA. Cuprins intre intersectia cu DN 65, in apropierea municipiului Slatina si limita dintre judetele Olt si Arges, Tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitesti va tranzita localitatile Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optasi, Tatulesti, Colonesti.

Citeste si:
Proiect logistic de 35 mil. euro la Craiova
Element Industrial anunta un...

Tronsonul 4, cu o lungime de 31,81 (km 89+300 - km 121+115), va fi construit intre limita administrativa dintre judetele Olt si Arges si intersectia cu Autostrada 1 Bucuresti - Pitesti si va tranzita localitatile Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni, Oarja. Valoarea estimata a Tronsonului 4 este de 909,6 milioane de lei, fara TVA. Drumul expres Craiova - Pitesti va avea 4 benzi de circulatie (2 benzi pe sens).

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
CNAIR: Autorizatia de construire Targu Mures-Ungheni, prelungita