Compania estimeaza ca va comecializa 350 de masini in acest an, dupa ce in primele noua luni clientii romani au cumparat 260 de masini Subaru, cu 40% peste cele 195 vandute in perioada similara a anului trecut. Subaru Motors Trading a devenit unic importator Subaru acum cinci luni si face parte din grupul grec Subaru Motors Hellas, distribuitorul automobilelor marcii japoneze in statele din Balcani.

Compania a dechis in luna iunie prima reprezentanta romaneasca la Bucuresti. Complexul se intinde pe 4.000 de metri patrati si cuprinde showroom, ateliere auto, depozite de piese de schimb si spatii de birouri, conform NewsIn. De atunci, importatorul si-a adaugat la retea patru dealeri (in Iasi, Craiova Timisoara si Brasov), iar pana la finele anului va mai deschide magazine de prezentare la Cluj si Constanta, conform informatiilor furnizate de importator.

Ultima reprezentanta inaugurata a fost cea din Brasov, deschisa oficial pe 2 noiembrie. Cel mai recent model Subaru lansat in Romania este SUV-ul B9 Tribeca, ale carui pret, cu toate taxele incluse, variaza intre 57.000 si 68.000 euro. Subaru Motors Trading nu a comunicat o tinta de vanzari pentru 2007, insa a precizat ca se asteapta la o crestere corelata cu evolutia pietei automobilelor din import. Pana in aceasta primavara, masinile brandului nipon au fost comercializate in Romania de compania Radacini SRL, care a devenit reprezentant Opel-Chevrolet. Subaru este o divizie de echipamente a Fuji Heavy Industries (FHI), grup nipon care produce diverse echipamente de transport.