Antreprenorul Bogdan Toporas Pitigoi, care detine Tester Grup, cu operatiuni in domeniile auto, imobiliare, productie, retail, asigurari si ospitalitate, fiind cel mai mare dealer de masini noi din zona Moldovei cu o cota de piata de circa 50%, urmareste oportunitati de a mari portofoliul de marci auto, care acum este de 10 branduri si este atent la oferte ce pot aparea pentru a se extinde in alte regiuni ale tarii, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro.

"Cand va aparea o oportunitate in industria auto, noi vom fi pregatiti. Imi place Brasovul ca oras, dar nu am o intentie sa investesc acolo in prezent. Sunt deschis pentru investitii in orice oras din Romania, chiar si in strainatate. Analizez, vad daca face sens pentru grupul meu. Am avut o propunere sa investesc in Republica Moldova, dar am refuzat-o", a declarat Bogdan Toporas Pitigoi, proprietarul Casa Auto Iasi.

Casa Auto Iasi, divizia auto a grupului, este dealerul cu cele mai multe marci reprezentate din Romania: Mercedes - Benz, Dacia, Land Rover, Jaguar, Hyundai, Mitsubishi, Nissan, Opel, Honda si Mazda. In 2017, Casa Auto a lansat Caby, primul serviciu de car sharing integral electric din Romania.

Piata auto in zona Moldovei

Judetul Iasi detine anual circa 3% din totalul inmatricularilor auto, cu 6.000-7.000 de masini noi vandute.

"In Iasi, raportul de vanzari masini second-hand versus masini noi este de 5 la 1. Judetul Iasi reprezinta cam 3% din piata auto nationala. Vom continua sa fim jucatorul dominant din domeniul auto din Iasi si anul acesta, cu 3.000 de automobile vandute si 34.000 de unitati operate in service. Iesenii sunt atrasi in special de brandurile Dacia, Renault, Mazda, Honda", a mai spus antreprenorul.

Anul acesta, grupul Tester se asteapta la o cifra de afaceri de 53 de milioane euro, din care circa 40 de milioane euro o reprezinta business-ul cu masini. Omul de afaceri se asteapta la o crestere de 15% a business-ului anul viitor.

Grupul Tester a investit in rebranding

De curand, Grupul Tester, fondat in urma cu 24 de ani, a implementat un proces de rebranding pentru a alinia identitatea companiei cu serviciile oferite si filosofia de business. Pe langa business-ul cu masini, grupul detine si cel mai mare parc logistic din zona Moldovei si este unul dintre cei mai mari proprietari de spatii de birouri din Iasi.

“Tester Grup este o afacere matura, dar in continua dezvoltare. Am invatat sa facem lucrurile asezat, dar avem in continuare dinamica unei afaceri antreprenoriale. Functionam modern, la fel ca o companie multinationala, dar avem umanitatea si implicarea unei afaceri de familie. Ne-am adaptat timpurilor - uneori am fost chiar inaintea lor - dar in spirit suntem aceiasi: facem lucrurile cu placere si regasim multumire in multumirea clientilor, a colegilor si a tuturor celor cu care interactionam. Acest rebranding nu este o reinventare a Tester Grup, ci este sinteza a ceea ce suntem si am fost intotdeauna. Pentru clienti, reprezinta promisiunea si garantia ca la Tester Grup vor gasi intotdeauna o solutie potrivita lor si la indemana”, a declarat fondatorul si presedintele Tester Grup.

Grupul a realizat 65.000 mp. de proiecte semnificative pentru Iasi. Tester a dezvoltat si administreaza in prezent 30.000 mp. de spatii de birouri de clasa A+ si A prin proiectele IDEO, CENTRO si SOLO, unde gazduieste deopotriva companii multinationale, afaceri antreprenoriale si start-up-uri. Acestora li se adauga 18.000 mp. de spatii de productie si depozitare in primul si cel mai mare centru logistic din Moldova construit dupa rigori europene, SOLO Park. Acestor dezvoltari li se adauga 17.000 mp. unde functioneaza reprezentantele auto ale Tester.

“In acelasi timp cautam noi oportunitati de dezvoltare in imobiliare, unde dorim sa valorificam experienta pe care o avem in constructia si administrarea de spatii de birouri si de productie”, a declarat Angelica Nastasa, directorul executiv Tester Grup.

Tester mai detine si Restaurantul IDEO, din centrul cu acelasi nume, precum si IDEI Cafe – cafenea care deserveste complexul Casa Auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri