Elon Musk a prezentat viitorul camion electric Tesla si a doua generatie a modelului sport Tesla Roadster, doua modele foarte performante, care promit un timp de aceeleratie pana la 100 de km/h de 5 secunde, respectiv 1,9 secunde.

Camionul electric va avea o autonomie de 800 de kilometri si cate un motor propulsor, pe care il gasim pe Tesla Model3, in fiecare dintre cele patru roti din spate. Pentru a preveni pierderea aderentei cauzata de cuplul mare al motoarelor electrice, camionul Tesla va avea un sistem menit sa regleze individual cuplul fiecarei roti.

Avantajele utilizarii unui camion electric pot fi foarte mari, americanii spun ca se pot reduce costurile cu carburantul cu 80.000 euro anual.

Bineinteles, chiar daca este un camion va avea tehnologia de pe limuzina americana, sistemul Autopilot, sistemul de asistenta la mentinerea benzii de circulatie si franare automata in cazul unui impact iminent. Camionul electric Tesla poate fi rezervat online pentru un avans de 5.000 de dolari.

Tesla Roadster - generatia a doua

Daca Tesla Roadster va prinde 100 de km/h in 1,9 secunde si 160 km/h in 4,2 secunde, aceasta va deveni cea mai rapida masina de serie din istorie. Viteza maxima este estimata la 400 km/h.

Aceste performante sunt oferite de trei motoare electrice, unui amplasat in fata si doua pe puntea spate. Acumulatorul de 200 kWh va permite o autonomie de peste 1.000 de km. Pe langa aceste performante, coupe-ul vine cu tractiune integrala si 4 locuri pentru pasageri.

Tesla Roadster va ajunge in showroom-uri cel mai devreme in 2020 si va costa in jur de 200.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri