Honda a adus in Romania noua generatie Civic Type R, care vine cu un propulsor de 2 litri turbo 330 CP si transmisie manuala cu 6 trepte.

Type R atinge viteza de 100 km/h in doar 5.7 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 272 km/h. Noul Civic Type R a parcurs “Iadul Verde”, unul dintre cele mai dificile circuite, in doar 7 minute si 43.8 secunde, devenind cea mai rapida masina cu tractiune fata.

Noul Civic Type R este disponibil cu caroserie hatchback iar sub capota din aluminiu, motorul pe benzina 2.0 VTEC TURBO cu 4 cilindri dezvolta o putere maxima de 320 CP la 6500 rpm si un cuplu maxim de 400 nm de la 2500 rpm la 4500 rpm.

Transmisia este manuala cu 6 trepte de viteza, iar functia RevMatch asigura un condus confortabil si dinamic prin eliminarea socurilor la trecerea intr-o viteza superioara sau inferioara. In ceea ce priveste suspensia, sistemul independent Multi-Link pe spate in tandem cu suspensia fata tip MacPherson, au rolul de a optimiza manevrabilitatea si de a spori stabilitatea la franare. Comparat cu predecesorul sau, noul Civic Type R are un sasiu cu 16 kg mai usor, un centru de greutate coborat cu 10 mm si ofera o rigiditate torsionala mai buna cu 37%.

Noul Civic Type R prezinta 3 moduri de rulare – “Comfort”, “Sport” si “+R”. Fiecare mod seteaza raspunsul acceleratiei, amortizoarele adaptive, forta directiei si senzatia la schimbarea treptelor de viteza, ca sa ofere noului Type R trei personalitati diferite.

In completarea design-ului exterior sportiv, interiorul este si el inspirat din lumea curselor, prezentand scaune sport Type R cu tetiere integrate, din velur rosu si stofa, volan imbracat in piele, schimbator de viteze din aluminiu si cadrane de bord clare si usor de citit. Nivelul ridicat de confort si accesibilitate este asigurat de noul sistem multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7" cu navigatie Garmin integrata (compatibilitate Apple Car Play si Android Auto), camera video pentru mers in marsarier si cruise control adaptiv.

Desi spatiul de depozitare nu reprezinta un punct forte al masinilor sport, Civic Type R dispune de un portbagaj generos de 420 l sau 786 l cu scaunele pliate.

In acelasi timp cu pasiunea pentru performante, ne mentinem angajamentul pentru siguranta, motiv pentru care Type R dispune de ultima suita Honda SENSING ce include sistem de avertizare a coliziunilor frontale (Collision Mitigation Braking System), sistem de asistare a mentinerii benzii de circulatie (Lane Keeping Assist System) si recunoasterea semnelor de circulatie (Traffic Sign Recognition).

Noul Civic Type R este disponibil la pretul de 39,522 € TVA inclus, pentru nivelul de echipare GT, iar pentru un plus de sportivitate se pot adauga o multitudine de accesorii, precum pachetul de iluminare Type R si pachetul din fibra de carbon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri