Axa rutiera Botosani-Iasi va fi reabilitata si modernizata cu bani europeni prin Programul Operational Regional 2014-2020, suma ridicandu-se la 68 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Contractul de finantare a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica. "Modernizarea drumurilor de legatura cu reteaua europeana de transporturi va conduce la cresterea economica locala. Cel mai mare castig va fi al locuitorilor judetelor Iasi si Botosani, care vor avea acces la locuri de munca mai bine platite sau isi vor putea dezvolta propriile afaceri", a afirmat Nica, scrie Agerpres.

Conform comunicatului, dupa finalizarea lucrarilor de investitii, care se vor desfasura pe parcursul a 57 de luni, vor fi reconstruite si modernizate drumuri judetene in lungime de peste 100 km, astfel incat peste 54.000 de persoane vor beneficia de o infrastructura secundara modernizata, care asigura accesul la coridoarele TEN-T.

"Proiectul vizeaza imbunatatirea situatiei actuale a infrastructurii de transport din zona, interconectarea la retelele de transport judetene cu acces la reteaua TEN-T si la polul de crestere Iasi, beneficiarii sai fiind cei peste 54.000 de locuitori din cele 15 comune aflate de-a lungul traseului propus spre reabilitare, cei 650 de operatori economici locali, precum si turistii care viziteaza regiunea. Rezultatele asteptate la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului inclus cresterea cu peste 30% a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor si cresterea sigurantei rutiere", mentioneaza sursa citata.

Programul Operational Regional (POR) 2014 - 2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri