Situatia infrastructurii din Romania nu este cauzata de o problema de finantare, ci mai degraba o lipsa de proiecte publice viabile bine planificate, a declarat, Andrew McDowell, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI).

De asemenea, acesta sustine ca alti factori importanti includ dezvoltarea capacitatii de planificare si implementare a proiectelor, precum si un control eficient al fraudei si coruptiei, scrie Agerpres.

Andrew McDowell sustine ca Romania are crestere economica determinata de consumul privat, dar, pentru a ramane sustenabila, aceasta ar trebui sa fie determinata, in principal, de activitatile de investitii. Angajamentul de creditare al BEI in Romania de la inceputul operatiunilor de imprumut ale bancii in tara este de aproximativ 13 miliarde euro.

Banca finanteaza proiecte de infrastructura fie direct (de exemplu, proiecte de eficienta energetica promovate de municipalitati), fie indirect, prin imprumuturi de programe structurale suverane. Programul structural pentru imprumuturi sprijina un numar mare de investitii prioritare in infrastructura publica, de orice dimensiune si in diferite sectoare, inclusiv transportul, energia, agricultura, sanatatea sau educatia.

Aceste proiecte contribuie la o gama larga de obiective prioritare, printre care imbunatatirea conectivitatii, inovarea, protectia mediului, cresterea calitatii aprovizionarii cu apa sau dezvoltarea rurala. Avand in vedere acest lucru, exista un numar mare de proiecte de infrastructura care beneficiaza de sprijinul BEI in Romania, cu toate acestea este dificil sa se numeasca un numar exact.

Citeste si:
15 romani aflati pe vasul de croaziera Diamond Princess vor fi...
15 romani aflati pe vasul de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vascar deschide un nou magazin la Iasi
Setari Cookie-uri