Compania rusa de software Yandex a realizat primele teste pe zapada cu taxiuri autonome, modele Toyota Prius. Masinile fara sofer au parcurs in conditii de iarna peste 300 de km intr-o zona privata, pentru ca Rusia interzice in prezent utilizarea acestora pe drumurile publice, scrie techcrunch.com.

Sistemele care sunt montate pe vehicule autonome nu pot fi concepute pentru a se confrunta numai cu conditii de drum perfecte. La fel ca soferii umani, aceste sisteme trebuie sa fie pregatite si capabile sa se adapteze, daca afara ploua sau soarele straluceste puternic.

Cea mai mare provocare poate fi zapada, care poate acoperi marcajele rutiere si poate induce in eroare sistemele. Bineinteles, zapada poate acoperi si o suprafata cu gheata.

Yandex a modificat in luna mai masinile folosind un hardware construit cu componente disponibile pe piata si a dezvoltat in acelasi timp software-ul propriu de condus autonom.

Autoritatile de reglementare din Rusia au dat unda verde companiilor Uber si Yandex pentru un joint-venture in Rusia. Yandex va detine o parte majoritara din acesta.

Citeste si:
O altfel de cerinta in America: masini fara volan si pedale
In America, o companie cere...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Studiu: Masinile fara sofer vor duce la explozia traficului in Europa
Setari Cookie-uri