Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat ca sesiunea de inscriere in vederea acceptarii proprietarilor persoane juridice in cadrul programelor Rabla si Rabla Plus se prelungeste pana la data de 6 decembrie, scrie Transport Times.

In cursul acestui an, entitatile persoane juridice au mai primit o prelungire a perioadei de inscriere in cele doua programe, de doua luni, de la 29 septembrie la 30 noiembrie.

Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei si se acorda pentru autovehiculul nou al carui sistem de propulsie genereaza maximum 130 g CO2/km.

In cadrul Programului Rabla Plus, se acorda un ecotichet de 45.000 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursa de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km.

Prima de casare oferita in cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevazut de Programul Rabla Plus. in cazul in care solicitantul caseaza o masina mai veche de 8 ani si decide sa achizitioneze un autovehicul nou electric, beneficiaza atat de prima de casare de 6.500 lei, cat si de ecotichetul de 45.000 lei, iar daca opteaza pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei si ecotichetul de 20.000 lei.

Citeste si:
Programul "Rabla" incepe in martie. Crestere pentru masinile electrice
Programul "Rabla" incepe in...

Sursa foto: Daniel Ochoa / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Peste zece SUV-uri electrice vor fi la vânzare în România în 2020
Setari Cookie-uri