Lansarea noului model Roomster si asteptarile pietei legate de cresterea cererii de masini noi, ar putea urca, in 2007, vanzarile Skoda la un nivel cu cel putin 10% mai mare decat in acest an, a spus miercuri pentru NewsIn, Alin Tapalaga, directorul marcii Skoda.

"La anul asteptam vanzari cu cel putin 10% mai mari decat in 2006 (...) Modelul Roomster va fi fara indoiala unul dintre motoarele cresterii, iar prezenta lui va aduce un plus, si tocmai de aceea am stabilit pentru el o tinta de 1.500 de unitati.", a spus directorul marcii Skoda in Romania, la evenimentul de lansare al Roomster.

El a adaugat ca "atuul pietei noastre este gradul de motorizare redus, cam de trei ori mai scazut decat in Cehia spre exemplu", ceea ce inseamna ca la noi raportul dintre numarul locuitorilor si cel al automobilelor este de opt la unu, comparativ cu trei la unu, in tara de origine a marcii Skoda.

El a adaugat ca piata romaneasca nu trebuie comparata cu pietele din tarile central europene, unde vanzarile au scazut dupa aderare si a adaugat ca piata nationala este atipica si vine cu desfasurari care deseori nu pot fi prevazute.

In luna iulie a acestui an, Lubomir Kopecky, directorul de vanzari pentru Europa de Est si Asia al Skoda Auto, declara pentru NewsIn ca e foarte posibil ca vanzarile Skoda in Romania sa scada in primul an de dupa aderare, din doua motive.

Unul tine de faptul ca multi se grabesc sa-si ia masini in acest an, deoarece nu stiu ce se va intampla dupa aderare, si astfel se explica volumele de vanzari in crestere accelerata. Al doilea motiv tine de faptul ca pretul ramane criteriul decisiv la achizitionarea unei masini, iar romanii se orienteaza catre masini mai ieftine decat Skoda, iar exemplul cel mai elocvent este Dacia Logan.

Kopecky previziona vanzari de 18.000 de unitati pentru acest an in Romania, insa vanzarile au crescut peste asteptari, iar oficialii Porsche Romania au ridicat tinta anuala pentru Skoda la 20.000 de masini, cu 25% peste obiectivul de la inceputul anului.

In primele noua luni ale anului s-au vandut 14.963 de masini Skoda pe piata romaneasca, cu 43% peste cele 10.458 unitati comercializate in perioada similara a lui 2005.

In acelasi interval marca ceha a avut 7% din piata masinilor noi, fiind devansata de Dacia cu 37,8% din piata, Daewoo cu 8,3% si Renault cu 7,6% din piata.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri