SUV-ul Lamborghini Urus ar putea avea in Romania peste jumatate din cifrele de vanzari ale Bentley Bentayga, care in primele zece luni ale anului au fost de peste zece unitati livrate, considera Adrian Pascu, directorul diviziei de lux in cadrul Porsche Inter Auto Romania.

Pretul SUV-ului Lamborghini va fi apropiat de cel al Bentley, de peste 200.000 euro cu TVA. Livrarile Lamborghini Urus vor incepe in primavara anului viitor.

Urus va fi unul dintre cele mai rapide SUV-uri de serie, capabil sa atinga 100 de km/h in 3,6 secunde si o viteza maxima de 305 km/h. Modelul vine cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri care produce 650 de cai putere la 6.000 rpm si 850 Nm intre 2.250 si 4.500 rpm.

Clientii Lamborghini din Romania cumpara masini platind cash

"Modelele Lamborghini si Bentley sunt cumparate de romani cash, in timp ce modelele Porsche se vand mai mult in leasing. Cresterea economica se vede si in vanzarile de masini de lux. Pe aceasta piata sunt clienti care au o cultura a business-ului si stiu pe ce se bazeaza cand fac o astfel de achizitie. Si daca piata auto de lux creste in mod spectaculos, cred ca acesti oameni se bazeaza pe cresterea business-ului lor", a mai spus Adrian Pascu.

Lamborghini este al patrulea cel mai intalnit brand auto de lux in Romania. Pe soselele tarii circulau pana la finalul anului trecut 150 de coupe-uri si decapotabile Lamborghini, cele mai multe fiind Lamborghini Gallardo.

In ceea ce priveste Bentley, acesta este cel cautat brand auto de lux cu 264 de masini inmatriculate in Romania, dintre care 201 sunt Bentley Continental.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri