„Stim ca viitorul apartine transportului autonom, iar tehnologia trebuie sa fie testata in trafic real pentru a accelera implementarea intr-un mod sigur”, a declarat Dr. Woong Chul Yang, vicepresedinte Hyundai Motor.

Hyundai si Aurora impartasesc aceeasi viziune, de imbunatatire a sigurantei si mobilitatii. Aceasta asociere se va concentra pe dezvoltarea continua hardware si software pentru conducerea autonoma, precum si pe serviciile de date necesare pentru nivelul 4 de autonomie, care, conform organizatiei SAE (Society of Automotive Engineers International), nu necesita interventia conducatorului auto in timpul mersului.

"Acest parteneriat combina punctele forte Hyundai in proiectarea si fabricarea autovehiculelor, cu expertiza Aurora in tehnologiile condusului autonom”, a declarat Chris Urmson, Aurora CEO.

Hyundai a inceput testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice din SUA in 2015, iar anul trecut, la Targul International de Electronice (CES) 2017, a fost prezentat publicului noul Ioniq autonom.

Hyundai si Kia vor introduce...
Citeste si: Hyundai si Kia vor introduce panouri solare pe plafonul unor modele

Noua generatie Hyundai fuel cell va debuta oficial la CES 2018. Sistemul de propulsie cu celula de combustibil va oferi o platforma ideala pentru implementarea tehnologiei autonome, oferind o sursa de energie electrica stabila si puternica atat pentru propulsie, cat si pentru alimentarea tuturor echipamentelor electronice.