Kia va continua sa-si extinda gama de masini Eco in urmatorii ani si intentioneaza sa ofere un total de 16 vehicule electrice pana in 2025, inclusiv un model electric cu pile de combustibil (FCEV) in 2020.

"Pana in 2025, vom oferi un total de 16 vehicule noi cu sisteme de propulsie avansate, intre care cinci vehicule hibrid si hibrid „plug-in”, cinci noi EV-uri pe baterii si un nou model electric FCEV accesibil publicului larg. Odata lansata in 2020, tehnologia FCEV va reprezenta varful de lance al eforturilor Kia pentru un viitor cu emisii zero pentru mobilitate", a spus Woong-Chul Yang, vicepresedinte Kia.

Ca parte a acestei strategii, Kia a prezentat conceptul Niro EV la CES 2018. Combinand designul elegant al unui SUV compact modern cu eficienta ridicata a sistemului de propulsie electric avansat, conceptul Kia Niro EV reprezinta urmatorul pas al brandului in drumul catre electrificare.

Silueta conceptului este inspirata din actualul model Kia Niro, avand linia moderna a unui crossover compact, cu un profil inaltat si un montant C amplu.

Noul sistem de avertizare pentru pietoni (APWS) al conceptului ofera o combinatie de camere video cu tehnologie de recunoastere a persoanelor si obiectelor, semnalizare vizuala pe afisajul frontal si difuzoare. Daca sistemul detecteaza un pieton sau un ciclist in fata autovehiculului, difuzoarele alerteaza printr-un sunet directionat in mod special catre acea persoana, avertizand-o despre prezenta masinii. Sistemul APWS este cuplat la noul sistem de iluminare interactiv al conceptului Niro EV, care ofera utilizatorilor si pietonilor o comunicare vizuala extrem de intuitiva cu vehiculul.

In interior, cabina a fost proiectata pentru a avea un aspect pur, minimalist si digital, creand o mai buna interactiune a utilizatorilor cu noile tehnologii si sisteme. Cu un design gandit si centrat in jurul soferului si pasagerilor, aspectul orizontal al panoului de bord are suprafete largi si netede. Se creaza astfel un sentiment de spatiu si calm in cabina, imbunatatit de nuantele de argint si bronz care acopera fiecare suprafata.

Conceptul Niro EV este pus in miscare de un sistem de propulsie electric de ultima generatie, utilizand noile tehnologii de productie destinate vehiculelor electrice viitoare de la Kia. Energia este asigurata de un acumulator litiu-polimer de inalta capacitate de 64 kWh, cuplat cu un motor electric de 150 kW. Conceptul Niro EV ofera o autonomie de 380 de kilometri, cu emisii zero.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri