Cefin Trucks, importatorul si distribuitorul Ford Trucks, vrea ca acest brand de camioane grele sa fie in top 3 pe piata din Romania pana in 2020. Pentru anul acesta, compania se asteapta la vanzari de 360 unitati, de doua ori mai multe decat in 2017.

Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de 158 de vehicule comerciale Ford de la intrarea pe piata in mai 2017. Acestea au fost livrate catre aproximativ 50 de clienti.

Ford Trucks intra pe piata romaneasca cu o cota de piata de 2,58% pe segmentul vehiculelor comerciale cu masa maxima autorizata de peste 16 tone. Cel mai puternic impact a fost inregistrat de vanzarile de vehicule destinate domeniului Constructii, unde cota de piata in 2017 a fost de 16.83%. Pentru Vanzarile de Vehicule Specializate, cota de piata a fost de 6.73% (peste 35% din piata de gunoiere compactoare), iar pentru Transporturi de 1.11%.

Constructia brandului Ford Trucks in Romania a presupus, pana in prezent, investitii de 4,5 milioane euro. Din acestia, 1,5 milioane euro au fost alocati cheltuielilor de start-up, dezvoltarii retelei nationale de distributie, procesului de rebranding si asigurarii standardelor tehnice necesare, pentru oferirea serviciilor post vanzare Ford Trucks, in centrele de pe teritoriul intregii tari. Restul de 3 milioane euro au fost investiti in stocurile de vehicule si piese de schimb.

Prognoze pentru piata de vehicule comerciale grele in 2018

Cefin se asteapta anul acesta la o crestere a pietei de vehicule comerciale grele cu aproximativ 5 – 10% la 7.180 unitati, fata de 6.680 unitat in 2017. Compania vrea 5% din piata in 2018.

Detalierea pe segmente vizeaza in 2018 o cota de piata de peste 20% pentru vehiculele destinate domeniului constructii (130 unitati), si de peste 9% pentru vehiculele specializate (60 unitati). Pentru vehicule de transport se asteapta la o cota de 2,9% (170 unitati).

“Ford Trucks ofera pe piata din Romania o solutie complexa de eficientizare pentru domeniul Transporturi si Constructii. Pe langa calitatea produselor, demonstrata la nivel international de mai bine de 50 ani, calitate care garanteaza un consum de combustibil si costuri de utilizare reduse, oferim servicii post vanzare de calitate si preturi competitive, solutii financiare optimizate, servicii de TradeIn foarte avantajoase, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor si nu in ultimul rand servicii telematice, care pe langa transparenta participa substantial la gestionarea si reducerea costurilor de utilizare,” declara Stefano Albarosa, fondator si CEO Cefin Trucks.

Dupa primul an de activitate, Reteaua Nationala Ford Trucks include 12 birouri de vanzari si centre de asistenta post vanzare in Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova, Arad, Deva, Bacau, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timisoara si Cluj. In fiecare dintre aceste centre se gasesc, alaturi de personal specializat, echipamente de diagnoza si un stoc optimizat de piese de schimb Ford Trucks.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producatori internationali de camioane grele, din lume. Producem o gama larga de vehicule, care include autotractoare, camioane de constructii si vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 tone.

CEFIN TRUCKS activeaza de peste 20 de ani in sectorul auto, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din Romania. Incepand cu decembrie 2016, Cefin Trucks este unicul importator si distribuitor in Romania al Ford Trucks. Reteaua de Distributie si Asistenta Tehnica Ford Trucks este prezenta in 12 mari orase din Romania. Prin Divizia Camioane Rulate Cefin Trucks integreaza, de asemenea, servicii de achizitii si vanzarea de camioane si semiremorci rulate apartinand tuturor marcilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri