Inmatricularile de autoturisme Dacia noi, in Franta, au inregistrat in ianuarie o crestere de 14,3% in ritm anual, la 9.888 unitati, arata datele publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Livrarile principalelor grupuri franceze, PSA Peugeot Citroen si Renault, au urcat luna trecuta cu 18,5%, respectiv cu 2,9%. Vanzarile grupului Daimler au crescut cu 35,9%, in timp ce Ford si grupul Volkswagen au raportat un declin de 2,6%, respectiv 14,3%, conform Agerpres.ro.

Pe ansamblu, piata auto franceza a inregistrat, in ianuarie, un avans de 2,5%, fiind inmatriculate 156.851 de autoturisme noi.

Franta ramane a treia mare piata auto din Uniunea Europeana (UE), in urma Germaniei si Marii Britanii, dar inaintea Italiei si Spaniei.

Anul trecut, vanzarile pe piata auto franceza au crescut cu 4,74%, la 2,11 milioane de vehicule, datorita imbunatatirii perspectivei economice si a noilor modele lansate. A fost al treilea an consecutiv in care s-a inregistrat o crestere solida a inmatricularilor de autoturisme noi pe piata auto franceza, dupa un avans de 5,1% in 2016 si de 6,8% in 2015.

Citeste si:
Dacia, cea mai mare crestere a inmatricularilor noi de pe piata...
Dacia, cea mai mare crestere...

Grupul Renault a raportat o crestere a livrarilor de 3,1% in 2017, in timp ce brandul Dacia a inregistrat, anul trecut, un avans al vanzarilor de 6,6%.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si