CFR Calatori nu a decis inca lista trenurilor care vor fi anulate de la inceputul lunii martie, urmand sa fie aproximativ 50; dintre acestea, aproximativ 20-25 vor fi anulate permanent, in timp ce la restul fie va fi scurtat parcursul, fie va fi limitata circulatia in weekend, cand navetistii nu merg la serviciu, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii companiei.

CFR Calatori sustine ca bugetul de subventii este cu 10% mai mic in acest an, in conditiile in care capacitatea de transport este in scadere si pe unele rute este cerere tot mai mare.

Lista finala cu trenurile care vor fi scoase permanent sau in anumite zile ar trebui sa fie publicata saptamana viitoare.

Dintre cele 1.200 de trenuri CFR care circula zilnic, in jur de 25 vor fi anulate.

"Sunt propuse spre anulare in acest moment aproximativ 2% dintre trenurile prevazute in Mersul Trenurilor. De asemenea, alte cateva trenuri isi vor reduce traseul, iar unele vor fi anulate doar in zilele fara trafic: 1 ianuarie, Zi de Paste, Rusalii, Craciun etc, trenurile de naveta in zilele de sambata si duminica", spun cei de la CFR Calatori, intr-un raspuns remis site-ului citat.

Citeste si:
Trenuri anulate din cauza chiciurei. Care sunt cele mai afectate rute
Trenuri anulate din cauza...

Compania spune ca vor fi anulate trenuri cu care circulau sub 10 calatori si adauga ca vagoanele vor fi redistribuite catre trenuri care acum sunt foarte aglomerate.

CFR Calatori are 850 de vagoane de clasa I si II si 120 de vagoane speciale (cuseta, dormit, restaurnat). In conditiile in care numarul de pasageri transportati a crescut anul trecut cu 1,5 milioane anul trecut, datorita gratuitatii oferita studentilor, este mare nevoie de 350-400 de vagoane noi. Numarul de vagoane este la jumatate fata de acum 10-15 ani si de peste trei ori mai mic fata de 1990.

CFR spune ca din 2011 nu au mai fost alocate de la Bugetul de stat fonduri financiare de investitii pentru achizitia de material rulant nou.

Citeste si:
CFR Calatori: 13 trenuri anulate, duminica dimineata
CFR Calatori: 13 trenuri...
Sursa foto: Shutterstock/gui jun peng

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum se circula in sudul tarii. Ce trenuri sunt anulate/ A2, inchisa