Porsche Romania, cel mai mare importator auto local, a vandut 455.055 de autoturisme in cei 20 de ani de activitate si are in plan sa ajunga la vanzari anuale de 50.000 unitati/an pana in 2025, de la 31.500 unitati in prezent. O alta tinta de vanzari este ca un sfert din volum sa fie vehicule electrice.

„2018 este un an special pentru Porsche Romania: marcam 20 de ani de activitate pe aceasta piata si ne pozitionam pentru a continua cresterea sustinuta de pana acum. Dorim sa ne pastram pozitia de lider in topul importatorilor auto si sa depasim pragul de 50.000 de unitati vandute anual, pana cel tarziu in 2025”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche Romania.

Un sfert din vanzarile de masini in Romania vor fi electrice in urmatorii 20 de ani

"In ceea ce priveste modelele comercializate, trei tendinte majore vor schimba piata auto: mobilitatea electrica, masinile autonome si conectivitatea. Tinta noastra pentru 2025 este sa atingem un volum de vanzari de 12.000 de vehicule electrice pe an, dintr-un total de 50.000 de unitati vandute anual”, a declarat Kurt Leitner, director general Porsche Romania.

Pentru anul 2018, Porsche Romania si-a propus sa livreze 500 autovehicule electrice si sa continue instalarea statiilor de incarcare pentru autovehiculele electrice in reteaua proprie, astfel incat in cel mult doi ani, toti dealerii Porsche Romania sa aiba in dotare statii de incarcare.

Alaturi de partenerii sai, Porsche Romania a generat peste 3.500 de locuri de munca la nivel national in sediul propriu si reteaua celor 82 de distribuitori prezenti in 26 de judete.

Porsche Romania a fost infiintata in decembrie 1997, cand s-a semnat contractul de import pentru marcile Volkswagen si Audi. Primul autoturism livrat de companie fost un Volkswagen Polo Variant de 75 de cai putere.

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Das WeltAuto. Compania distribuie autovehicule prin intermediul retelei sale care numara 82 de centre proprii si dealeri independenti autorizati, in 26 de judete.

Porsche Romania a fost infiintata in 1997 si este filiala locala a Porsche Holding GmbH din Salzburg. Subsidiara concernului Volkswagen AG, Porsche Holding Salzburg, este cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa si isi desfasoara activitatea in 27 de tari din Europa, America de Sud si Asia. Compania are o retea internationala de 426 de dealeri si un numar total de 29.500 de angajati. In anul 2017, Porsche Holding GmbH a comercializat peste 1 milion de autovehicule. Porsche Romania a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 638 milioane de euro, cu 16% mai mult fata de 2016.

Repere Porsche Romania 20 ani
• 1997 – Porsche Romania semneaza contractul prin care devine importator local al marcilor Volkswagen si Audi. Un an mai tarziu compania semneaza contractul de import pentru marca SKODA, iar incepand din 1999 portofoliul este completat cu marca SEAT.
• 1998 – Prima masina vanduta este un Volkswagen Polo Variant, 75 CP. Aceasta ajunge in curtea unui distribuitor de calculatoare. O zi mai tarziu se vinde prima masina catre o persoana fizica, un Volkswagen Vento CL. In aceeasi luna se semneaza contractul cu Henkel Romania, unul dintre cele mai longevive parteneriate, pentru o flota de 107 masini.
• 1999 – Se semneaza primul contract de leasing prin Porsche Finance Group Romania, care activeaza astazi pe piata locala prin intermediul a cinci companii oferind servicii de finantare, asigurari si management flote.
• 2004 – Compania se muta in sediul actual. Cladirea de birouri, proiectata de Constantin Ciurea, un arhitect de succes, primeste premiul Anualei 2004, fiind desemnata cea mai buna lucrare de arhitectura a anului.
• 2007 – Cel mai bun an la capitolul vanzari cu peste 50.000 de masini vandute si venituri totale de aproape un miliard de euro.
• 2008 – Sediul central al companiei se extinde cu o noua cladire proiectata de arhitect Simona Ciurea.
• 2013 – Se inaugureaza Porsche Pipera, cel mai mare showroom de lux din Europa de Sud Est.
• 2015 – Porsche Romania vinde prima masina electrica, un Volkswagen e-Golf si monteaza prima statie electrica de incarcare rapida la sediul central.
• 2017 – Rezultate record pentru perioada post-criza: veniturile cresc cu 16% pana la 638 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri