Primaria Capitalei va plati in jur de 300.000 de euro pentru un autobuz turcesc Otokar, in timp ce un autobuz Mercedes-Benz cumparat de Cluj costa 220.000 de euro, iar acelasi autobuz turcesc cumparat de Malta costa cu 40% mai putin decat cel al bucurestenilor.

Un alt exemplu este orasul Viena, a carei Primarie a platit 400.000 euro pe autobuze electrice, preferand acest pret de doua ori mai scump decat al unui autobuz diesel, spun jurnalistii straini. Insa noi, bucurestenii, platim 300.000 euro pentru un autobuz turcesc diesel.

In urma cu zece ani, Primaria Bucuresti platea 180.000 de euro pentru un autobuz Mercedes-Benz fara aer conditionat, insa daca ne uitam ca acum platim 300.000 euro pe unele turcesti cu scaune textile care se vor degrada mult mai repede, nu pare o afacere buna pentru bucuresteni.

Malta a comandat autobuze similare cu ale bucurestenilor, Otokar, Euro 6, cu o lungime de 12 metri, insa la un pret cu 40% mai mic, de 180.000 euro pe bucata, desi au comandat doar 33 de unitati. Daca Primaria Bucuresti ar fi platit acelasi pret ar fi facut o economie de 21,7 milioane euro.

Bucurestenii vor plati 100 MIL. euro pe 400 de autobuze turcesti

"Astazi va anunt ca s-a incheiat activitatea comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, asa ca speram ca intr-un timp scurt calatorii sa poata beneficia de un transport public in comun de calitatea, la standarde europene. (...) Intre data depunerii ofertelor, 10 noiembrie anul trecut si data finalizarii evaluarii ofertelor, 14 februarie 2018, au fost 61 de zile lucratoare, 86 de zile calendaristice. In cadrul licitatiei au fost depuse 4 oferte. Castigatorul licitatiei este asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Automotive. Valoarea atribuita a achizitiei este de 100 milioane de euro, ceea ce inseamna 250.000 de euro plus TVA pentru fiecare autobuz", a declarat primarul Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune ca primele autobuze vor fi livrate in aceasta vara.

La licitatie au fost depuse 4 oferte: KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, MAN TRUCK&BUS AG, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL si OTOKAR EUROPE.

Contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani si vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

Sursa foto: otokareurope.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri