Primaria Capitalei va plati in jur de 300.000 de euro pentru un autobuz turcesc Otokar, in timp ce un autobuz Mercedes-Benz cumparat de Cluj costa 220.000 de euro, iar acelasi autobuz turcesc cumparat de Malta costa cu 40% mai putin decat cel al bucurestenilor.

Un alt exemplu este orasul Viena, a carei Primarie a platit 400.000 euro pe autobuze electrice, preferand acest pret de doua ori mai scump decat al unui autobuz diesel, spun jurnalistii straini. Insa noi, bucurestenii, platim 300.000 euro pentru un autobuz turcesc diesel.

In urma cu zece ani, Primaria Bucuresti platea 180.000 de euro pentru un autobuz Mercedes-Benz fara aer conditionat, insa daca ne uitam ca acum platim 300.000 euro pe unele turcesti cu scaune textile care se vor degrada mult mai repede, nu pare o afacere buna pentru bucuresteni.

Malta a comandat autobuze similare cu ale bucurestenilor, Otokar, Euro 6, cu o lungime de 12 metri, insa la un pret cu 40% mai mic, de 180.000 euro pe bucata, desi au comandat doar 33 de unitati. Daca Primaria Bucuresti ar fi platit acelasi pret ar fi facut o economie de 21,7 milioane euro.

Bucurestenii vor plati 100 MIL. euro pe 400 de autobuze turcesti

"Astazi va anunt ca s-a incheiat activitatea comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia celor 400 de autobuze Euro 6, asa ca speram ca intr-un timp scurt calatorii sa poata beneficia de un transport public in comun de calitatea, la standarde europene. (...) Intre data depunerii ofertelor, 10 noiembrie anul trecut si data finalizarii evaluarii ofertelor, 14 februarie 2018, au fost 61 de zile lucratoare, 86 de zile calendaristice. In cadrul licitatiei au fost depuse 4 oferte. Castigatorul licitatiei este asocierea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Automotive. Valoarea atribuita a achizitiei este de 100 milioane de euro, ceea ce inseamna 250.000 de euro plus TVA pentru fiecare autobuz", a declarat primarul Gabriela Firea.

Citeste si:
Gabriela Firea, la jumatatea mandatului, aproape zero rezultate
Gabriela Firea, la jumatatea...

Gabriela Firea spune ca primele autobuze vor fi livrate in aceasta vara.

La licitatie au fost depuse 4 oferte: KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, MAN TRUCK&BUS AG, MERCEDES BENZ ROMANIA SRL si OTOKAR EUROPE.

Contractul a fost estimat la circa 510,5 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioda de 4 ani si vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze cu o lungime de 10 metri si o capacitate minima de 70 de calatori, precum si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minima de 135 de calatori.

Citeste si:
Primele autobuze Otokar vor ajunge in Bucuresti in luna octombrie
Primele autobuze Otokar vor...
Sursa foto: otokareurope.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Jumatatea mandatului la PMB: Inca doi ani de bezna si vorbe goale?