Deschiderea circulatiei pe loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda ar putea avea loc in luna mai, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, potrivit Agerpres.

"Eu mi-am fixat, asa ca obiectiv, ca in cursul lunii mai aceste doua segmente (loturile 3 si 4 - n.r.) sa fie date (circulatiei - n.r.). Facem eforturi si cu constructorii. Avem discutii saptamanal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformitati din partea expertilor de la Compania de Drumuri au fost asumate si intervin asupra lor, astfel incat sa fie impacate si exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca autoritatea contractanta, dar, pana la urma, sa folosim aceste segmente de autostrada, atat de putine cat sunt totusi, sa fie date in circulatie. Pentru ca orice kilometru de autostrada este important si cu atat mai rau ca, totusi, exista cale de rulare utilizabila, e pacat sa stam sa ne uitam la ea" a declarat ministrul Transporturilor.

Lucian Sova a declarat ca vrea sa dea o hotarare de guvern pentru a se putea realiza receptii partiale ale sectoarelor de drum.

"Din pacate, o spun, s-a trecut dintr-o extrema intr-alta si de la receptia sau darea in utilizare a unor segmente de autostrada fara indeplinirea unor conditionalitati, care au condus, pana la urma, la evenimente nefericite din perspectiva constructiilor (...), acum, reglementarea este facuta de asa maniera incat receptia nu poate fi facuta decat cu indeplinirea tuturor conditionalitatilor. Este o situatie care nu numai ca nu-i confortabila, nu este nici constructiva. Vizez deschiderea acestor doua loturi cu indeplinirea acestor conditionalitati, dar, in acelasi timp, am in obiectiv sa generez o modificare a hotararii de guvern astfel incat (...) sa se poata face si receptie partiala, astfel incat si alte segmente de autostrada sa poata fi date in folosinta inainte de receptia lor din perspectiva legala", a mai declarat ministrul Transporturilor.

Despre celelalte doua loturi, 1 si 2, Sova a spus ca sunt departe de receptie. "Insa acolo, am asteptari mai mari din partea constructorilor in primul rand si in acest sens facem eforturi pentru a debloca lucrurile si a creste capacitatea si determinarea lor in a se mobiliza corespunzator. Ei afirma ca exista oarecare lipsa de resursa umana, eu sustin ideea ca, in masura in care vor fi avantaje salariale, vor fi sustinute mai bine financiar, totusi, si asteptarile pe care le au muncitorii pentru a lucra la aceste proiecte, sa nu ne mai confruntam cu problema de lipsa de resursa de forta de munca", a mai spus Sova.

Autostrada Sebes - Turda ar fi trebuit sa fie finalizata in 2016, potrivit planurilor initiale. Proiectul "Constructia autostrazii Sebes-Turda" presupune executia a 70 de kilometri de autostrada, asigurand o legatura directa si rapida intre Autostrada A1, Sibiu - Sebes - Orastie - Deva - Timisoara - Arad - Nadlac, parte din Coridorul IV Pan-European, si Autostrada A3, Brasov - Fagaras - Targu Mures - Turda - Cluj Napoca - Oradea - Bors, numita si Autostrada Transilvania.

Ministrul a adaugat ca, incepand cu sfarsitul acestei luni, va avea o activitate mai consistenta la Compania de Drumuri.

"Urmeaza sa organizam un sistem de teleconferinta si in fiecare saptamana, deja le-am spus la sedinta de luni, celor de la CNAIR, ca imi propun sa particip la operativele pe care ei urmeaza sa le organizeze cu DRDP-urile si cu santierele, urmand dupa aceea, fara de a face de o maniere festivista, sa vin si pe santiere pentru a vedea, si fara a mediatiza neaparat acest lucru, pentru a asculta si la fata locului problemele cu care se confrunta atat constructorii, cat si autoritatea contractanta", a declarat Sova.

El a conchis ca isi mentine obiectivul de a fi receptionati in acest an 60 de kilometri de autostrada.

Ministrul Transporturilor a participat miercuri la cea de-a XIII-a editie a Conferintelor Club Feroviar - Infrastructura, "Dezvoltarea pietelor feroviare in Europa Centrala si de Sud-Est pentru 2030 si dupa".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri