DPD Romania, companie de curierat expres si coletarie, va investi circa un milion de euro in deschiderea a doua centre logistice, in Arad si Craiova.

"Vom dezvolta infrastructura logistica din tara prin investitii in noi centre, la Arad si Craiova", a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD Romania.

Anul trecut, compania a investit 1,5 milioane euro in software si in extinderea capacitatii operationale in trei regiuni, prin deschiderea de centre logistice in Cluj, Bacau si Brasov.

11 milioane de colete in 2018

DPD s-a mentinut pe un trend ascendent in 2017 cu o cifra de afaceri de 26,8 milioane euro, iar anul acesta se asteapta la o crestere de 20%. Ponderea livrarilor nationale a reprezentat peste 75% din total, circa 9 milioane de colete au fost livrate anul trecut. Cele mai multe colete in tara au fost in regiunea Bucuresti-Ilfov, cu 27% din total, urmata de Cluj cu 9%, Timis cu 8%, Constanta cu 7% si Iasi cu 6%.

Tarile in care au ajuns cele mai multe colete DPD Romania sunt Ungaria cu 26%, Germania cu 22%, Italia cu 10% si Bulgaria cu 9%.

Principalul motor de crestere al businessului a fost e-commerce-ul, iar industriile care au generat cele mai multe livrari au fost cele de fashion, telecom, IT&C, electro, beauty si home&deco. Ponderea livrarilor la nivelul intregului an a ramas echilibrata, 48,5% dintre colete au fost trimise de sectorul B2B si 51,5% de segmentul B2C.

Pentru 2018, DPD Romania se asteapta la livrarea a 11 milioane de colete.

Investitii in IT

Sky Logistic si MyDPD sunt cele doua sisteme IT dezvoltate in 2017. "Anul 2017 ne-am focusat pe imbunatatirea serviciilor, inclusiv prin comunicarea cu clientii prin schimbarea in totalitate a sistemului IT", a adaugat Lucian Aldescu.

Sky Logistic permite un flux de livrare mai rapid, printr-un sistem de rutare bazat pe adresa si geolocatie. Prin identificarea automata a coordonatelor GPS, clientii scapa de obligativitatea introducerii codului postal fiind astfel eliminata posibilitatea unei erori in livrarea coletelor la destinatar.

MyDPD permite calcularea instant a preturilor expedierilor, track & trace al coletelor si personalizarea contului pentru o introducere rapida a datelor viitoarelor expedieri.

Piata locala de curierat in 2018

DPD Romania se asteapta ca piata locala de curierat sa valoreze jumatate de miliard de euro in 2018, in crestere de la 430 de milioane de euro anul trecut.

"Putem vorbi de o maturitate si de o stabilitate a pietei locale de curierat. Pentru anul in curs, estimam ca ne vom apropia de jumatate de miliard de euro. In continuare, e-commerce-ul va fi principalul motor de crestere, sustinut de industriile de fashion, IT&C, food sau home&deco, care genereaza peste 50% din livrari", considera Lucian Aldescu.

DPD Romania este parte a DPDgroup, lider european in curieratul rutier. In Romania, DPD se afla in top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoasterea pietei locale si cele 2 servicii Predict si PalletOne, DPD Romania ofera cea mai buna experienta de livrare atat expeditorilor, cat si destinatarilor. Cu o echipa de peste 1.200 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual peste 9 milioane de colete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri