Ford aniverseaza zece ani de existenta la Craiova. Pe 21 martie 2008 compania a preluat pachetul majoritar de actiuni detinut de Guvernul Romaniei in cadrul Automobile Craiova. In tot acest timp, au fost fabricate in jur de 350.000 de masini, modelele Ford Transit Connect, B-Max si EcoSport.

In prezent, fabrica are cel mai mare volum de productie cu aproximativ 600 de masini Ford EcoSport asamblate in fiecare zi.

Investitia initiala a fost de peste 675 de milioane de euro. Zece ani mai tarziu, investitia Ford in cadrul uzinei craiovene a depasit 1,2 miliarde de euro, fabrica din Banie devenind una dintre cele mai avansate unitati de productie din punct de vedere tehnologic la nivel mondial.

Productia de vehicule a demarat in septembrie 2009, cu utilitara usoara Transit Connect. In 2012, Ford a dat startul productiei motorului 1.0 EcoBoost, dar si a modelului Ford B-MAX produs aici pana in septembrie anul trecut. In octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect si devine astfel unitatea de productie pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din Romania catre intreaga piata europeana.

Pentru acomodarea cerintelor productiei si a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat in 2017 la Craiova 1800 de persoane, totalizand astazi 4492 de angajati. In 2008, la momentul preluarii uzinei, numarul angajatilor era de 3589.

"A fost nevoie nu numai de multa munca, dar si de implicare din partea echipei Ford Craiova si sunt foarte fericit ca astazi putem sa fim martori la acest moment istoric- 10 ani de existenta Ford la Craiova. In acest deceniu nu am produs doar motoare si masini excelente, ci am crescut masiv numarul angajatilor si aproape am dublat investitia noastra in Romania", spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova si Presedintele Ford Romania.

Odata cu lansarea noului EcoSport la fabrica din Craiova, Ford se asteapta ca 2018 sa fie cel mai bun din ultimii zece ani in ceea ce priveste volumele de productie.

“Fabrica Ford de la Craiova este o unitate de productie de talie mondiala care construieste motoare si vehicule de talie mondiala. Angajatii nostri sunt cei care dau suflet acestei fabrici livrand pe piata produse de un inalt nivel tehnologic si calitativ, prilej cu care as dori sa multumesc fiecaruia dintre acestia pentru munca pe care o depun zi de zi si pentru aportul direct la succesul fabricii", a incheiat John Oldham.

Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 54.000 de angajati la facilitatile proprii si aproximativ 69.000 de angajati cand sunt luate in considerate asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relatii cu Clientii si 24 de facilitati de productie (16 detinute integral sau asocieri in participatiune consolidate si 8 asocieri in participatiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri