Salonul International Auto Bucuresti (SIAB 2018) a demarat dupa 11 ani de absenta, cu doar 20 de marci, cateva premiere nationale si concepte, dar intr-un mod placut, cu spatii frumos amenajate.

Ziua de vineri (23 martie) a fost dedicata presei. La fel ca la marile saloane auto din Europa, la Bucuresti au fost prezentari la 30 de minute sustinute de cateva companii: Toyota, Suzuki, Ford, Kia, Volvo, Flacon Electronics, Opel (Erebus), Unicredit Leasing Motorsport, BMW (Automobile Bavaria), VW, Skoda, Seat si Audi.

Salonul Auto este in pavilioanele B1 si B2 de la Romexpo, intrarea este 30 de lei, iar progamul de la 10:00 la 20:00 intre 24 martie si 1 aprilie.

Pavilionul cel mai important este B2 unde gasiti aproape toate marcile auto, iar in pavilionul B1 veti gasi doar marcile BMW, MINI, Rolls-Royce, un camion MAN, trotinetele electrice E-Twow de la Craiova, standul Falcon Electronics si alte cateva firme de profil din industria auto.

Alaturi de brandurile mentionate mai sus care au avut prezentari mai gasiti modele noi expuse de Mazda, Honda, Bentley, Porsche, Lamborghini, Lexus. Lipsesc brandurile Dacia, Renault, Nissan, Mercedes-Benz si cele reprezentate de Grupul Tiriac Auto.

Cele mai interesante masini la Salonul International Auto Bucuresti (SIAB 2018)

Suzuki Romania a adus la SIAB 13 autoturisme si 3 motociclete. A treia generatie Suzuki Swift Sport a fost prezentata la SIAB. A fost de altfel singurul show pe care l-am vazut.

Toyota Romania expune la Salonul International de Automobile Bucuresti 10 modele Toyota si patru Lexus. Primul model de serie din lume alimentat cu hidrogen prin tehnologia Toyota Fuel Cell System, modelul Toyota Mirai, este in centrul standului Toyota.

Noua generatie BMW X4 poate fi admirata la standul Automobile Bavaria de la SIAB, alaturi de noul BMW M5 de 600 CP (0-100 km/h in 3,4 secunde), care vine cu tractiune integrala in standard (poate fi decuplata din meniu).

Rolls-Royce Phantom VIII, cea mai luxoasa masina din lume, este la SIAB. Acesta este primul model din istoria companiei cu directie pe puntea spate. Sub capota se afla un motor V12 de 563 CP.

In jur de zece masini sunt expuse si la standul Mazda, majoritatea in culoarea Soul Red Crystal, nuanta foarte promovata de japonezi sub motto-ul "More Than Just a Color" sau "Not all reds are created equal".

Ford Romania prezinta in premiera nationala la SIAB cinci modele: Ford GT, Ford Mustang, Fiesta ST, Fiesta Active si Noul Transit Custom. Standul Ford are aproape 900 de metri patrati la interior pentru autoturisme, precum si de un spatiu de 400 de metri patrati in exterior, pentru a prezenta intreaga gama de vehicule comerciale.

Porsche Romania a adus 50 de masini, dintre care sase masini electrice si trei prototipuri. Sapte dintre modelele noi expuse vor fi vazute pentru prima data in Romania: noul VW Touareg, prototipul I.D. Buzz si conceptul VW Golf GTE Sport, precum si Audi A6, prototipul e-tron quattro 100% electric, noul RS4, Skoda Fabia Facelift si Seat Leon Cupra R. Standurile ocupa o suprafata de 3.000 mp.

La standul Opel este expus modelul Insignia Country Tourer, dar si SUV-urile Crossland X din clasa B si Grandland X din clasa C.

La standul Volvo puteti vedea noul break V60 si SUV-ul XC40.

La SIAB este expus si un Ferrari 458 Challenge, masina de competitie a lui Mihai Leu. UniCredit Leasing Motorsport isi va extinde prezenta in trei competitii nationale. Fostul campion de box si raliuri va concura in acest an in cadrul Campionatului National SuperRally si in Campionatul National de Viteza in Coasta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri