Constructorul de automobile francez Renault a elaborat o serie de masuri de somaj tehnic pentru a-si reduce productia in uzinele spaniole de la Valladolid si Palencia, negociind aceste actiuni cu sindicatele angajatilor grupului, au declarat surse apropiate grupului, releva NewIn.

"Negocierile intre conducerea grupului Renault din Spania si sindicatele spaniole sunt in curs de desfasurare", a declarat o purtatoare de cuvant a companiei franceze.

Constructorul auto a proiectat "suspendarea" activitatii unei echipe din Valladolid si a unei alte echipe din Palencia, iar "masurile aferente acestor decizii" sunt discutate in prezent, a precizat aceasta.

In total, aceste masuri vizeaza un numar de 1.300 de salariati. Uzina din Palencia produce masini Magane, iar cea din Valladolid, modele Clio si Modus. Decizia va intre in vigoare in 2007 si va actiona pana la jumatatea anului 2008.

Reprezentanta Renault a subliniat faptul ca aceasta masura este provizorie si ar trebui sa permita lansarea progresiva a noilor modele, in cadrul planului Renault Contrat 2009, care prevede lansarea a 26 de tipuri de masini.

Renalut are peste 10.000 de angajati in Spania, dintre care 6.400 lucreaza in Valladolid, 2.500 in Palencia si 1.200 in Sevilia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford Romania a trecut pe profit, 15 MIL. euro