Masina cu numarul 500.000 fabricata in acest an a parasit linia de asamblare koda Auto. Automobilul care a marcat pragul istoric a fost din gama koda Roomster.

Anul 2006 este unul al recordurilor pentru koda Auto sub mai multe aspecte: compania a atins nivelul de masini fabricate anul trecut - 494.637 - inca de la 20 noiembrie 2006. La 22 noiembrie 2006, koda Auto a trecut de pragul celor 500.000 automobile produse intr-un singur an, eveniment petrecut pentru prima data in istorie.

De-a lungul celor 12 luni ale anului 2006, constructorul ceh si-a propus sa vanda peste 530.000 automobile, un alt record al tuturor timpurilor in materie de productie si vanzari. in perioada ianuarie-noiembrie a acestui an, compania a inregistrat noi performante privind vanzarile in peste 20 de tari, inclusiv Germania, Franta, Elvetia, Belgia, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Spania, Grecia, Arabia Saudita, Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Kazahstan, India si Taiwan. Comparativ cu aceeasi perioada din 2005, koda Auto si-a marit volumul livrarilor in peste 35 de tari. Automobilele koda sunt comercializate in 90 de tari.

Ca reactie la cererea tot mai mare din partea clientilor pentru Roomster - cel de-al patrulea model al gamei koda -, compania a decis introducerea unui al treilea schimb in productia acestui mic MPV la uzina din Kvasiny, cu incepere de la 22 octombrie 2006. Producatorul ceh intentioneaza sa fabrice peste 20,000 automobile Roomsters pana la finalul anului 2006.

Prin cei 26.000 angajati pe care ii are in prezent, koda Auto produce automobile in cinci tari: Republica Ceha, Bosnia-Hertegovina, India, Kazahstan si Ucraina. Mai mult, cu incepere din 2007, compania va incepe sa produca masinia koda in China si in Rusia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri