Persoanele fizice care isi vor cumpara un autoturism nou dupa 1 ianuarie 2007 vor plati TVA, pentru care vor depune un decont special, pana la data de 25 ale lunii respective, la administratia financiara, au declarat, miercuri, oficiali ai Ministerului Fiantelor, la seminarul Rentrop& Straton. Masinile noi sunt considerate cele mai noi de sase lui sau cu un rulaj de sub 6.00 de kilometri.

In Uniunea Europeana, persoanele care livreaza autoturisme si produse accizabile sunt scutite de plata TVA, taxa fiind achitata odata cu utilizarea sau cu eliberarea in consum. Astfel, cele doua categorii de produse au un regim special in UE in privinta platii. in cazul masinilor second hand, TVA este platita de catre vanzator.

Dupa 1 ianuarie 2007, la importurile de masini noi si second hand din UE, romanii nu vor mai plati taxa vamale si accize, ci TVA, dupa caz, si taxa de inmatriculare, informeaza NewsIn. Pentru masinile euro 3 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc cu o vechime mai mica de sase luni taxa de inmatriculare va fi de 612 euro, iar pentru cele cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc dar cu o vechime de sase ani taxa va fi de 5.070 euro.

Pentru o masina euro 2 de pana in 1.600 de cmc taxa va fi de 2.700 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa va fi de 6.240 de euro. Pentru o masina euro 1 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 de cmc taxa va fi de 3.744 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa va fi de 7.020 de euro.

In cazul masinilor noneuro taxa de inmatriculare pentru cele cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc va fi de 4.000 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc taxa va fi de 7.500 euro. Taxa speciala pentru prima inmatriculare a fost introdusa in proiectul de lege a Codului Fiscal, pe baza unor principii care vizeaza, in primul rand, protectia mediului.

Taxa ar trebui sa descurajeze atat cumpararea de masini cu emisii mari de noxe, cat si invadarea pietei auto romanesti, dupa aderare, cu autoturisme la mana a doua, asa cum s-a constatat din experienta tarilor recent integrate din Est. Pretul masinilor second-hand va scadea simtitor, din 2007, odata cu eliminarea taxelor vamale si a accizelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri