Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), a cerut Ministerului Finantelor sa-i scuteasca pe cei care vor cumpara camioane si alte vehicule grele, de plata taxei speciale de prima inmatriculare, a spus Brent Valmar, presedintele APIA.
"Avem un demers facut clar la nivelul asociatiei in sensul ne-aplicarii acestei taxe de inmatriculare la masinile grele si de transport.", a spus presedintele APIA. Demersul a fost facut cu sprijinul persoanelor care reprezinta transportatorii la APIA, informeaza NewsIn.

"Noi sustinem ca aceste camioane grele nu ar trebuie sa fie lovite de taxe de inmatriculare atata timp cat avem nevoie de ele, nu avem multe si in plus sunt mijloace de productie", a adaugat Brent Valmar, care a precizat ca demersul este probabil in prezent la Minsiterul Fianatelor.

Taxa speciala de prima inmatriculare va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si va inlocui accizele. Taxa va fi aplicata pentru toate tipurile de vehicule care urmeaza a fi inmatriculate prima data in tara, indiferent daca sunt noi, uzate, produse in Romania sau in strainatate. Valoarea taxei variaza in functie de vechimea masinii, puterea motorului si nivelul emisiilor poluante ale vehiculului ce urmeaza a fi inmatriculat. Masinile deja inmatriculate pana la 1 ianuarie 2007 nu vor intra sub incidenta noii taxe.

Daca taxa se va aplica vehiculelor grele care de regula au motoare puternice si emisii poluante ridicate, cei care doresc sa le inmatriculeze vor trebui sa plateasca taxe de peste 7.000 de euro. Autoritatile au justificat aplicarea noii taxe prin nevoia de a stopa intrarea pe piata romaneasca a unui numar foarte mare de masini vechi si ieftine, dar foarte poluante. Legea actuala prevede ca in Romania pot fi inmatriculate vehicule cu vechime de maxim opt ani cu motoare Euro 2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri