Peste 30.000 de angajati ai Ford parasesc compania

Peste 30.000 de angajati ai Ford Motor Co. au acceptat pana in acest moment ofertele de retrage ale companiei, producatorul auto american reusind astfel sa isi reduca numarul salariatilor din SUA cu aproape 50 de procente. Potrivit oficialilor companiei, scrie presa internationala, aproximativ 38.000-40.000 de angajati vor accepta aceste oferte pana in momentul expirarii lor.

Ford a facut angajatilor sai din SUA o oferta de retragere, acestia putand sa plece in eventualitatea acceptarii cu o suma ce se poate ridica la 140.000 de dolari sau riscand sa fie concediati in viitor. Compania anuntase in prealabil ca va inchide ca va concedia aproximativ 40.000 de angajati si ca va inchide 14 facilitati de productie din America de Nord, pana in anul 2012.

Ford Motor Corp a facut oferte retragere voluntara din companie celor 76.000 de muncitori care sunt inscrisi in Sindicatul Muncitorilor din Industria Auto. Angajatilor subsidiarei canadiene au primit o oferta separate, in valoare de 70.000 de dolari.

Oficialii companiei au mai afirmat ca Ford isi va reduce astfel cheltuielile, dupa ce compania a inregistrat in primele noua luni ale acestui an pierderi de aproximativ sapte miliarde de dolari. Cu toate acestea, Ford nu estimeaza ca va obtine dinou profit in SUA pana in 2010.

Compania a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va contracta un imprumut record de 18 miliarde de dolari in incercarea de a strange lichiditati in vederea restructurarii activitatilor sale din America de Nord. Compania a precizat ca va garanta acest imprumut cu intreaga companie, incluzand brand-urile Ford, fabricile din SUA si cladirile de birouri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro a intrat pe traseu, în București
Setari Cookie-uri