Vanzarile Daewoo Craiova au crescut cu 15% in primele unsprezece luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2005, dupa ce producatorul a comercializat in noiembrie peste 1.800 de masini, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

In primele unsprezece luni ale anului, compania craioveana a vandut in total 21.722 de masini, cu 15% peste cele 18.946 masini comercializate in intervalul simular din 2005.

Cei de la Daewoo spun ca vor incheia anul cu peste 24.000 de masini vandute, deoarece luna decembrie a fost in mod constant o luna mai buna de vanzari decat octombrie sau noiembrie.

La evolutia vanzarilor a contribuit si programul de reinnoire a parcului auto initiat de Administratia Fondului pentru Mediu, actiune prin care Daewoo a vandut in acest an 5.269 de masini, adica un sfert din tot ce a comercializat in tara.

Prin intermediul programului, proprietarii unor masini mai vechi de 12 ani au primit fiecare cate 3.000 de lei ca avans pentru o masina noua, cu conditia s-o caseze pe cea veche.

Programul a avut in total 16.500 de locuri care au fost distribuite la peste 15 marci de automobile.

Statul roman a devenit in aceasta toamna proprietarul uzinei Daewoo Craiova care, conform oficialilor din Ministerul Economiei, va avea un nou proprietar in primul trimestru din 2007.

Pe lista pretendentilor se afla cinci producatori: General Motors, alianta Renault -Nissan, Ford, chinezii de la Chery Automobile si indienii de la Tata Motors.

Daewoo are in prezent 4.000 de anagajati si produce anual 25.000 de automobile plus motoare si cutii de viteze pentru export.

Oficialii Daewoo au spus ca productia de automobile va continua cel putin pana la sosirea noului proprietar, iar pe partea de motoare si cutii de viteze, uzina are comenzi pentru tot anul 2007.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), dupa primele zece luni Daewoo avea o cota de 8,2% pe piata vanzarilor de automobile noi, fiind devansata doar de Dacia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri