Vanzarile Audi, divizia de automobile de lux a grupului Volkswagen, au crescut in noiembrie cu 8,1% pana la 72.250 de autovehicule, conform obiectivelor anuale ale grupului, ce vizeaza depasirea precedentului record de vanzari, a anuntat Audi, conform Reuters.

"Vom furniza pe plan global 900.000 de automobile clientilor nostri si ne indreptam spre al unsprezecelea record consecutiv de livrari", a declarat intr-un comunicat seful Audi pentru vanzari si marketing, Ralph Weyler.

Modelele sport, insa facand parte din clasa de lux, precum spatiosul model de teren Q7 au reprezentat un succes fulminant pentru Audi si odata cu relansarea modelului imbunatatit TT Coupe, producatorul de automobile de lux preconizeaza un inceput favorabil de an pentru 2007. In mare parte datorita succesului inregistrat de gruparea Audi, una dintre cele mai profitabile divizii ale Volkswagen, directorul executiv al Audi a fost promovat, urmand a conduce grupul Volkswagen incepand cu anul viitor.

Conform zvonurilor de pe piata, principalul actionar al Volkwagen, grupul Porsche, intentioneaza sa preia divizia Audi pentru a deveni astfel unul dintre cei mai importanti producatori de automobile de lux din lume, speculatii care au fost din nou negate de Porsche in cursul zilei de miercuri.

In ciuda acestui succes, rivalii directi din Germania ai gruparii Audi beneficiaza de o pozitie mai buna pe piata, in mare parte datorita prezentei substantiale pe piata foarte importanta a automobilelor de lux din Statele Unite ale Americii. Comparativ, grupul BMW a anuntat vanzarea a 1,13 milioane de automobile in cursul anului trecut si a livrat acelasi numar de vehicule pana la sfarsitul lunii octombrie. Gruparea Audi a anuntat miercuri numirea directorului financiar al grupului, Rupert Stadler, in functia de director executiv, un purtator de cuvant al grupului precizand ca acesta ar putea ocupa aceasta functie pentru o perioada indelungata.