Un nou motor ultramodern - patru cilindri, capacitate de 1,8 litri, echipat cu tehnologie FSI combinata cu supraalimentare - va putea fi comandat de clienti pentru modelele Audi A3 si A3 Sportback. 1.8 TFSI inseamna aparitia pe piata a unei noi game de propulsoare care combina evolutia conceptului TFSI cu un motor schimbat fundamental.
Conceptul TFSI imbina avantajele injectiei directe pe benzina si ale supraalimentarii. Aceasta tehnologie inovatoare ofera performante mai bune in trafic, caracteristici dinamice imbunatatite, un consum mai mic si emisii reduse. Cu o putere de 118 kW (160 CP) si un cuplu maxim de 250 Nm, propulsorul ofera o mai mare placere pentru cel aflat la volan in cazul unui condus sportiv.

Inginerii de la Audi au demonstrat utilitatea tehnologiei FSI in combinatie cu supraalimentarea nu numai pe circuitele de pe mapamond, dar si sub forma mult-apreciatului 2.0 TFSI. Acest concept a fost prefectionat in cazul noului motor 1.8 TFSI. Presiunea de injectie, crescuta la 150 bar, si noile injectoare cu sase perforatii garanteaza o pregatire cat se poate de omogena a amestecului si o combustie extremel de eficienta.

Supraalimentarea integrata si noul sistem de gestiune a motorului aduc noi imbuntatiri in materie de nervozitate si ajuta la o crestere lina a cuplului. Nivelul de top - 250 Nm - este disponibil pe un interval larg al turatiilor motorului, de la 1.500 rpm pana la 4.200 rpm. Noul motor este conceput cu atentie pana la cele mai mici detalii, in special pentru un nivel redus al vibratiilor. Prin urmare, propulsorul 1.8 TFSI redefineste standardele in clasa lui in materie de putere, cuplu si comportament acustic. Conceptul utilizat il face potrivit pentru o gama larga de performante.

Pentru inceput, noul motor este disponbil la modelele Audi A3 si A3 Sportback in combinatie cu cutia de viteze manuala cu sase trepte. Optional se poate comanda transmisia automata S tronic, cu dublu ambreiaj, potrivita pentru schimbari mult mai rapide ale rapoartelor fara intreruperi perceptibile in fluxul de putere.

Cu o viteza maxima de 220 km/h si o acceleratie (de la 0 la 100 km/h) in 7,8 secunde pentru modelul A3 cu trei usi si transmisie S tronic, 1.8 TFSI garanteaza performante extreme. La versiunea echipata cu cutie de viteze manuala, consumul mixt de combustibil este de 7,3 litri la 100 km.

Pretul de baza pentru A3 1.8 TFSI Attraction, cu cutie de viteze manuala in sase trepte, este de 23.500 euro (inclusiv TVA 19%). Primele exemplare vor fi disponibile in luna ianuarie 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri