Groupe Renault l-a numit pe Antoine Doucerain in functia de director general al Automobile Dacia si director general al Groupe Renault Romania, de la 1 mai 2018.

Acesta ii va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operatiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte si Romania. Antoine Doucerain ii succede lui Yves Caracatzanis, care va prelua o alta functie in cadrul Groupe Renault.

Antoine Doucerain s-a alaturat Renault in 1993, in cadrul Directiei de Inginerie Logistica. Si-a continuat cariera in domeniul Fabricatiei, mai intai la uzina din Douai, unde a ocupat succesiv posturile de sef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricatie, iar mai apoi, in 2010, a fost numit director al uzinei din Maubeuge, unde asigura lansarea Kangoo ZE si pregatirea modelului Citan pentru Daimler.

In 2012, a mers in Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan si inceperea productiei modelelor Micra si Versa.

Din mai 2015 s-a intos in Franta si a ocupat functia de director industrial, asigurand coordonarea a 8 uzine ale Renault (Polul industrial Vest) cu un nivel ridicat de performanta.

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent in 127 de tari si a vandut 3,76 milioane de vehicule in 2017. Mizeaza pe complementariatea celor cinci marci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine si Lada), pe vehiculul electric si pe alianta sa unica cu Nissan si Mitsubishi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri