BMW prezinta iX3 Concept, care prefigureaza primul model pur electric al marcii BMW, ce va fi produs de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive la Shenyang, in China.

BMW iX3 Concept are un motor electric de peste 270 CP si o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri. Bateria are o capacitate neta de peste 70 kWh.

O caracteristica a bateriei de inalta tensiune dezvoltata pentru a cincea generatie a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de incarcare optimizata. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a incarcarii nou dezvoltata si este conceput sa fie conectat la statiile de incarcare rapida cu puteri de pana la 150 kW. Bateria de inalta tensiune poate fi incarcata in doar 30 de minute de la una dintre aceste statii.

In partea frontala, grila radiatorului si logo-ul marcii arata legatura cu marca BMW i. Grila dubla inchisa cu accentuarea albastra continua marca BMW i Vision Dynamics, prezentata deja la BMW i Vision Dynamics. Zona inchisa din cadrul grilei reduce rezistenta la aer, oferind beneficii aerodinamice.

Caracteristicile de identificare ale BMW iX3 Concept includ, alaturi de grila BMW inchisa cu grafica auto BMW i familiara, accentele BMW i Blue in jurul grilei, al logo-ului marcii din fata si de-a lungul pragurilor laterale sau difuzorul spate. Aceste repere de design ofera un contrast atractiv pentru finisajului exterior Moonstone Silver mat. De asemenea, conceptul este echipat cu jante din aliaj usor intr-un design optimizat aerodinamic.

Alaturi de premiera mondiala a BMW iX3 Concept si de studiul BMW i Vision Dynamics expus la Beijing, BMW Group evidentiaza si spectrul de diferentiere a designului dintre brandurile BMW si BMW i. BMW i Vision Dynamics este caracterizat de limbajul de design de pionierat dezvoltat exclusiv pentru modelele BMW i. Aceste elemnte distincte BMW i vor marca modelele viitoare ale brandului. BMW i3X concept se defineste, la randul lui, prin caracterul robust si sofisticat al unui SAV, dar integreaza si elemente de design specifice BMW i.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri