BMW testeaza noul model Seria 8 Coupe in Tara Galilor, in versiunea M850i xDrive Coupe cu un motor de 530 CP, tractiune integrala, diferential blocant activ pe puntea spate, suspensie M adaptiva Professional cu stabilizare activa a ruliului si directia activa integral.

Motorul cu opt cilindri, prezentat pentru prima data la BMW M850i xDrive Coupe, vine cu perfromante crescute semnificativ, un cuplu maxim impresionant de 750 Nm si un sunet pe masura. Pe de alta parte, in modurile Sport sau Sport + al functiei Driving Experience Control, atat livrarea puterii, cat si acustica motorului devin semnificativ mai dinamice. De asemenea, functia amortizoarelor controlate electronic, sistemul de control al stabilitatii DSC (Dynamic Stability Control) si sistemul de tractiune integrala sunt adaptate cu precizie pentru modul de condus selectat. Reglajul orientate spre tractiune spate al noului sistem BMW xDrive este perceptibil in fiecare mod de condus, in timp ce conducatorii foarte ambitiosi beneficiaza de diferentialul blocant activ in transmisia puntii spate, ceea ce asigura tractiune maxima in momentul accelerarii la iesirea din viraje.

Centrul de greutate redus si valorile ridicate de rigiditate pentru caroserie si suspensie formeaza baza noilor caracteristici de manevrabilitate dinamica ale BMW Seria 8 Coupe. In cazul modelului BMW M850i xDrive Coupe, atat agilitatea, cat si comportamentul exact al directiei sunt sustinute suplimentar de directia activa integral - disponibila standard - si de stabilitatea activa a ruliului. In plus, amortizoarele controlate electronic sunt capabile sa asigure stabilitate maxima a rotilor in orice moment, astfel incat contactul cu soseaua sa fie garantat chiar si pe tronsoane scurte de suprafata neuniforma.

"Noul BMW Seria 8 Coupe va fi disponibil exclusiv cu anvelope mixte. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea ca, prin coordonarea sistemelor de control al suspensiilor, sa exploatam potentialul rotilor spate mai late pentru a obtine caracteristici de manevrabilitate deosebit de sportive. De asemenea, valorile mai mari de inclinare ale tuturor rotilor si caracteristicile elastocinetice reglate in mod special conduc la realizarea unor viteze de virare extrem de ridicate inainte de interventia electronicii. Asa ca cei care doresc pot conduce si pe circuit cu DSC activ", a declarat Jos Van As, director de aplicare a suspensiei.

Fiind intruchiparea unei furnizari sportive si superioare a puterii, noul motor V8 contribuie decisiv si la caracteristicile de performanta ale BMW M850i xDrive Coupe. In timp ce are aceeasi masa ca motorul predecesor, noul propulsor mobilizeaza o putere care a crescut cu 50 kW/68 CP, la 390 kW/530 CP. Cuplul maxim a crescut cu 100 Nm, la 750 Nm, si este disponibil la 1.800 rpm. Puterea motorului cu opt cilindri este transferata prin intermediul transmisiei Steptronic sport, cu opt trepte, care a fost dezvoltata suplimentar si care este caracterizata prin rapoarte extinse si timpi de schimbare redusi suplimentar.

"Noul motor V8 ofera exact echilibrul corect intre performanta si emotie, ceea ce scoate BMW Seria 8 Coupe in evidenta", spune Christian Billig, director pentru integrarea trenului de rulare. "Mai presus de orice, motorul cu opt cilindri se armonizeaza perfect cu transmisia Steptronic dezvoltata suplimentar in momentul acceleratiei dinamice. In acelasi timp, dezvoltarea acustica a sistemului de evacuare sport reflecta in mod autentic livrarea puterii automobilului. Iar datorita sistemului BMW xDrive si a blocarii active a puntii spate, motorul transfera intotdeauna puterea cu precizie acolo unde poate fi cel mai bine transformata in dinamica.

Cu testele din Tara Galilor, dezvoltatorii finalizeaza programul exceptional de divers si intens pentru dezvoltarea de serie a noului BMW Seria 8 Coupe. In afara circuitului si a poligoanelor de test, prototipurile noului model sunt testate si pe drumurile publice pentru a obtine informatii despre caracteristicile relevante pentru clienti in situatii de condus care sunt cat mai apropiate de realitate. Acestea constituie un supliment ideal pentru informatiile acumulate, de exemplu, in timpul testelor de iarna de la Arjeplog, in Suedia, pe circuitul BMW Group de la Miramas, in sudul Frantei, in centrul de teste de pe bucla Nordschleife de la Nurburgring sau in timpul utilizarii initiale pe un circuit de curse.

BMW Seria 8 Coupe va fi disponibil la vanzare in cea de-a doua jumatate a anului 2018. Cifra 8 in desemnarea modelului se refera la pozitia proeminenta a noului model in gama de produse a BMW. Asa cum a fost cazul candva pentru BMW Z8 si cum este in prezent pentru BMW i8, aceasta inseamna automobile foarte sportive si pline de emotie. Astfel, BMW Seria 8 Coupe va deveni o componenta cruciala a initiativei de modele in segmentul de lux, stabilita de BMW Group prin strategia NUMBER ONE > NEXT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri