Colaborand cu Virgin Hyperloop One si Autoritatea de Drumuri si Transport din Dubai (RTA), BMW Group Designworks a contribuit la crearea designului-prototip al capsulei pentru Dubai Hyperloop.

Capsula de pasageri, propulsata electromagnetic printr-un tub cu vacuum, ar putea atinge viteze de pana la 1.080km/h, putandu-se calatori de la Dubai la Abu Dhabi in doar 12 minute.

In prezent, Virgin Hyperloop One negociaza cu RTA urmatoarea etapa de dezvoltare (Faza 2), avand obiectivul clar de a construi primul sistem de transport hyperloop din lume in Emiratele Arabe Unite / Orientul Mijlociu.

Provocarea principala cu care s-a confruntat echipa Designworks a fost modul in care sa creeze un interior confortabil si captivant, fara ferestre pentru pasagerii care vor calatorii pe scaune. Designworks a luat ceea ce la prima vedere ar putea fi un mediu foarte restrictiv si l-a transformat intr-o experienta senzoriala superioara si mai personala, care poate fi deopotriva memorabila si placuta.

Conceptul de design are la baza un sistem de lumini, controlate personal si multidirectional, afisaje digitale si confort premium pentru un sentiment de spatiu individual pentru fiecare pasager. La clasa intai, de exemplu, scaunele de piele ajustabile dispun de ecrane tactile pentru setari personale pentru luminozitatea si culoarea luminii, ceea ce permite pasagerilor sa modifice lumina de la albastru la roz. Scaunele includ incalzire si racire integrate.

Pasagerii se pot bucura de entertainment personalizat prin monitoarele incorporate. In acest fel, conceptul ar putea crea o experienta spatiala mai sofisticata si centrata pe utilizator care depaseste notiunea utilitara tipica a transportului public. De asemenea, iluminarea podelei este utilizata in mod estetic pentru a avea si functie de orientare in spatiu.

Pentru a extinde experienta pasagerilor, designerii s-au inspirat din modelele arabe traditionale, avand grija sa creeze referinte culturale intentionate unuiversale, totul intr-o interpretare moderna. Astfel, designul este ancorat in mostenirea culturala a regatului, recunoscand in acelasi timp realizarile si aspiratiile sale contemporane.

Prototipul Virgin Hyperloop One este un alt exemplu al abordarii de avangarda a Designworks pentru a inventa viitorul transportului si pentru a-si imagina potentialul noilor moduri de mobilitate.

BMW Group Designworks este o companie de consultanta creativa care inoveaza de 40 de ani. Achizitionata de BMW Group in 1995, Designworks permite companiei de care apartine, precum si clientilor renumiti la nivel international din afara industriei auto sa-si extinda afacerile prin design si un portofoliu de servicii de consultanta creativa. Cu clienti printre care se numara Coca Cola, Dassault Aviation, Embraer, HEAD, HP, Intermarine, John Deere, Microsoft, Bay Area Rapid Transit (BART), Siemens si Varian Medical Systems, Designworks este profund implicata intr-o varietate de industrii diferite.

Virgin Hyperloop One este singura companie din lume care a construit un sistem hyperloop complet operational. Echipa sa include specialistii de top la nivel mondial in inginerie, tehnologie, si livrarea proiectelor de transport, lucrand impreuna cu parteneri si investitori globali pentru ca hyperloop sa devina realitate acum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri