Dacia a ajuns la afaceri de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro) anul trecut, in crestere cu 11% fata de anul 2016. Vanzarile in afara Romaniei (la export si in Uniunea Europeana) ale vehiculelor si ale componentelor auto raman la un nivel ridicat in totalul vanzarilor Dacia (92,6%).

Contributia vanzarilor de autovehicule si de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, in crestere fata de anul 2016, datorita unui mix de modele si versiuni foarte bun si vanzarilor la international de componente CKD (Complete Knock Down) si SKD (Semi Knock Down).

Anul trecut, rezultatul inainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), in crestere cu 9% fata de 2016.

"Pentru noi este foarte important ca profitul sa vina din exploatare, pentru ca aceasta arata rentabilitatea operatiunilor curente si ca resursele companiei au fost utilizate eficient. In 2017, profitul din exploatare a urmat tendinta cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decat cel din 2016, deci cresterea de business explica in cea mai mare parte aceasta evolutie favorabila", spune Liviu Bocsaru, director administrativ si financiar al Groupe Renault Romania.

Valoarea totala a investitiilor realizate de catre Grupul Renault la Dacia din 2000 pana in prezent este de aproximativ 2,3 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri