Reprezentantii Groupement National pour la Formation Automobile si-au exprimat disponibilitatea de a infiinta in 2007, la Bucuresti, un centru de formare profesionala in domeniul industriei auto, propunerea fiind lansata ieri in cadrul unei intrevederi, de premierul Tariceanu, informeaza Guvernul
Potrivit unui comunicat remis NewsIn de Executiv, Ministerul Educatiei si Groupement National pour la Formation Automobile (GNFA) vor incheia, in acest scop, un acord de parteneriat pentru infiintarea centrului pilot, preconizandu-se ca acesta sa inceapa sa functioneze cel mai tarziu in toamna anului viitor. Ulterior, un astfel de proiect poate fi multiplicat si in alte regiuni ale tarii.

Seful Executivului a propus ca activitatea centrului sa se desfasoare pe trei planuri: formare initiala pentru tineri, formare continua pentru adultii care lucreaza in domeniu sau pentru cei care vor sa se recalifice si educarea viitorilor formatori. Expertii GNFA vor pune la dispozitie expertiza lor in domeniul formarii profesionale si vor contribui la stabilirea programul educational, astfel incat aceasta sa corespunda nevoilor actuale din industria automobilului si sa tina cont de specificul romanesc. GNFA va furniza totodata metode pedagogice privind tehnica de lucrul in atelier.

Lansarea si dezvoltarea acestui proiect vor fi stabilite in baza unui plan de actiune care va fi elaborat de reprezentantii GNFA si de cei ai Ministerului Muncii. Potrivit comunicatului, centrul pilot va pregati personalului specializat, avand in vedere ca industria auto se confrunta cu lipsa fortei de munca care sa corespunda cerintelor actuale din domeniu.

GNFA a fost creat in anul 1995, in Franta, ca organism de referinta in domeniul industriei automobilului si organizeaza actiuni de formare profesionala in domeniul industriei auto. in anul 2000, peste 40.000 de persoane au urmat cursuri de formare profesionala organizate de GNFA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri