Francezii au lansat pe piata o varianta restilizata a modelului Citroen C4 Cactus lansat in 2014, iar odata cu acest model au adus o noutate in industria auto, amortizoarele hidraulice progresive.

Pe langa aceste amortizoare noi, care au un efect placut pe sosele valurite, datorita a doua opritoare hidraulice pe fiecare parte, unul pentru compresie si celalalt pentru decompresie, noul C4 Cactus este si primul din lume dotat cu scaune Advanced Comfort, fabricate cu pernute de spuma care iau forma corpului.

In ceea ce priveste aspectul exterior, C4 Cactus iese in evidenta prin protectiile Airbump mai subtiri si mutate in partea de jos a usilor. O schimbare destul de mare este si in partea din spate, noi stopuri cu tehnologie LED si efect 3D echipeaza acum crossover-ul.

Citroen C4 Cactus

Noul Citroen C4 Cactus este mai interesant la interior, habitaclul este relaxant, cu materiale moi in zonele de contact si culori calde. Daca alegeti o echipare cu plafon panoramic, atunci placerea la calatorii in afara orasului creste, fiind mai multa lumina in interior. Spre deosebire de alte modele cu plafon din sticla, pe acest crossover lipseste si materialul textil care il poate acoperi in caz ca nu vrei sa vezi cum sfulgera afara, spre exemplu. Francezii spun ca plafonul panoramic blocheaza caldura si razele UV la fel de bine ca ochelarii de soare, de aceea nu au pus storuri de protectie solara. De asemenea, lipsesc si manerele din plafon, pe care destul de putina lume le foloseste.

Peste 30 de combinatii sunt disponibile pentru exterior, noua culori pentru caroserie, patru pachete de culori care contrasteaza cu caroseria (Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White, Anodised Deep Red) si cinci modele de jante din aliaj.

Designul interior poate fi in una dintre cele cinci combinatii:

- tapiterie textila Mica Grey pentru scaune, plansa de bord gri, cotiere si curele gri pe portiere.

- tapiterie textila Silica Beige pentru scaune, o banda de culoare rosu inchis in partea superioara a scaunelor, plansa de bord rosu inchis si cotiere si curele bej pe portiere, precum si un torpedou cu deschidere in partea superioara.

- tapiterie textila Silica Grey pentru scaune, o banda gri deschis in partea superioara a scaunelor, plansa de bord gri si cotiere si curele gri pe portiere, precum si un torpedou cu deschidere in partea superioara.

- scaune imbracate in piele Black Grained, plansa de bord gri, cotiere si curele gri pe portiere si un torpedou cu deschidere in partea superioara.

- scaune imbracate in piele Nappa Beige si Tissu Beige, o banda de culoare rosu Alcantara in partea superioara a scaunelor, plansa de bord rosu inchis si cotiere si curele bej pe portiere si un torpedou cu deschidere in partea superioara.

Citroen C4 Cactus

Consum si motorizari noul C4 Cactus

La volan se sta bine, vizibilitatea este buna, si este placut sa conduci motorul turbo de 110 CP, care nu este gandit sa fie rapid, ci mai degraba economic. In afara orasului, la o viteza medie de 80 km/h consumul a fost de 5,8 litri la 100 de km. Traseul ales de importator pentru test drive a fost Bucuresti - Ploiesti - Sarata Monteoru, iar la intoarcere am ales sa conduc prin localitatile Mizil si Snagov pentru a ajunge din nou in Capitala.

Cu transmisie manuala si acest propulsor de 1,2 litri benzina turbo, C4 Cactus accelereaza de la 0 la 100 km in 10 secunde. Alte motorizari disponibile sunt 1,2 benzina 82 CP, 130 CP si 1,6 litri diesel 100 CP.

Dotari si tehnologii

Pe plansa de bord a noului C4 Cactus, se afla un display digital si o tableta tactila cu ecran de 7" si comenzi grupate in jurul ei. Francezii au vrut ca acest model sa aiba foarte multe locuri de depozitare, asa ca in locul airbag-ului din dreapta avem acum un torpedou spatios, cu un capac decorat cu curele si catarame, care iti sugereaza ca ai acolo asa de mult spatiu incat poti sa pui cat incape intr-un rucsac. Airbag-ul pasagerului din dreapta se regaseste in partea de sus a plafonului.

Citroen C4 Cactus vine cu Active Safety Brake, sistem care reduce riscul de coliziune cu un vehicul aflat in fata prin franare automata. Sistemul declanseaza frana in mod automat atunci cand este detectat un risc de coliziune, de la 5 km/h la 85 km/h.

Crossover-ul recunoaste si indicatoarele rutiere de limitare a vitezei si afiseaza informatii pe plansa de bord. Alt sistem pe C4 Cactus este cel de avertizare la depasirea involutara a benzii. Coffee Break Alert avertizeaza soferul cand este timpul sa faca o pauza dupa ce a condus timp de doua ore cu o viteza mai mare de 70 km/h.

C4 Cactus te ajuta si la parcare. Park Assist ofera asistenta activa la parcarea paralela si perpendiculara. La cererea soferului, acesta detecteaza in mod automat un loc de parcare, apoi directioneaza in siguranta masina catre acesta.

Tehnologia Hill Assist, Grip Control, Mirror Screen cu Android Auto, Apple CarPlay, Connect Nav sunt alte sisteme disponibile pe acest model.

Pretul de pornire pentru Citroen C4 Cactus este de 13.490 euro cu TVA. Mai multe detalii despre Citroen C4 Cactus gasiti aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri