Uber a depasit pragul de un milion de utilizatori in Romania, la peste trei ani de cand a fost lansat in Bucuresti, iar utilizatoarea cu numarul un milion este o tanara mama din Bacau care locuieste in Bucuresti, precizeaza compania intr-un comunicat transmis miercuri.

„Am folosit prima oara Uber zilele trecute, cand am mers la un interviu. Am descarcat aplicatia cu noaptea-n cap si a doua zi am folosit-o. Imi place ca pot vedea in aplicatie in cat timp ajunge, cine este soferul si ce masina are, dar mai ales imi place ca Uber a introdus plata cu cash. Soferii sunt politicosi si foarte de treaba, iar atunci cand merg cu fetita mea nu se stramba cand ma vad cu carutul” a spus Ioana Ceasar, care a fost premiata de Uber cu 100 de curse gratuite.

“Depasirea pragului de 1 milion de utilizatori arata ca, in acesti trei ani, am trecut de la un serviciu de nisa, mai ales pentru tineri, la un serviciu de masa. Am devenit o parte importanta din sistemul de mobilitate al oraselor mari, alaturi de transportul in comun si de taxi. Vom face tot ce tine de noi sa continuam sa oferim in Romania un serviciu sigur, transparent si de incredere, asa cum facem in alte peste 600 de orase din 77 de tari. Sustinem cu tarie o reglementare progresista a serviciilor noi, de tip ridesharing, si suntem increzatori ca autoritatile vor decide sa incurajeze progresul tehnologic” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber Romania

Uber s-a lansat in Bucuresti in februarie 2015. In februarie 2016, Uber avea 70.000 de utilizatori. In august 2016 Uber a intrat in Cluj Napoca, iar in noiembrie, in Brasov si Timisoara. In martie 2017, Uber a ajuns la 250.000 de utilizatori in Romania si este a doua cea mai recomandata aplicatie in randul tinerilor, dupa cele de mobile banking. In februarie 2018, Uber a ajuns la 750.000 de utilizatori si a lansat in Bucuresti UberGREEN, serviciul cu masini 100% electrice. In mai 2018 a lansat in Bucuresti serviciul global de livrare de mancare Uber Eats, in colaborare cu peste 100 de restaurante din Capitala.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite. In lume, Uber functioneaza in peste 600 de orase din 78 de tari.

Citeste si:
Cum arata profilul romanului utilizator de servicii fintech
Profilul romanului care...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut angajeaza peste 200 de persoane in urmatoarele 6 luni