Sorin Chirita, city manager al Bucurestiului crede ca numarul de masini din Capitala a crescut din cauza lipsei unei taxe de poluare si precizeaza ca Primaria Municipiului Bucuresti a delimitat zonele si strazile unde poate fi introdus timbrul de centru, dar inca nu s-a stabilit valoarea, nici modul de aplicare, potrivit Digi24.

”Este gratis sa poluezi in Romania. Am delimitat zona centrala extinsa si strazile pe care va putea fi introdus timbrul de centru. Nu se va intampla peste noapte”, spune el. Nu este clar nici care va fi valoarea acestui timbru sau modul de aplicare, mai spune el.

In urma cu cateva saptamani primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, respingea ideea introducerii unei taxe de mediu in Bucuresti.

„Am putea veni sa spunem ca de luni se introduce o taxa de mediu in zona centrala a Capitalei. Fireste putem face ce a facut Madridul, printr-o decizie a Ministerului Mediului sa se circule o zi cu numar par, una cu numar impar, dar nu cred ca ar trebui sa ajungem la astfel de masuri dure, dar care ar da rezultate imediate. Am avea de castigat ore petrecute in trafic, nu sunt omul deciziilor radicale, nu din teama, nu imi este teama, sunt la fel de ingrijorata ca si fiecare cetatean din capitala tarii. Cred ca prin planurile demarate deja congestia va fi diminuata de o maniera mai resposabila si cu respect fata de cetateni fara sa ajungem la acele masuri dure”, spunea Gabriela Firea.

Citeste si:
Restrictii de trafic in Capitala pentru Ziua Nationala si EURO 2020
Restrictii de trafic in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nor spectaculos si rar deasupra Capitalei